De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 15 september

---

Voorpret 

De afgelopen weken wordt het steeds weer vroeger donker buiten. Ook al is dit een fenomeen dat zich elk jaar opnieuw afspeelt, ik zie het toch nooit aankomen. Nu de dagen korter worden, begint langzaam het seizoen van ‘zonder schaamte onder een dekentje kruipen en een goed boek erbij pakken’ weer. Hoewel ik mij als een zomerpersoon identificeer, heb ik er stiekem wel weer zin in om met een warm kopje thee de tijd te nemen om een boek van voren naar achteren te doorgronden. Al is het weer er op dit moment nog niet helemaal naar om dat dekentje weer uit de kast te trekken, het gevoel van herfst- en winteravonden komt weer terug.
Dit doet me ook gelijk denken aan de titels die ik vorige winter heb gelezen. Zo heb ik onder andere Magnus van Arjen Lubach gelezen (tip!) en heb ik In het buitengebied van Adriaan van Dis er weer eens bij gepakt (mooi!).
Ook al staan er in mijn kast nog een paar ongelezen boeken, de zoektocht naar nieuwe titels voor dit seizoen is ook weer langzaam op gang gekomen. De voorpret is begonnen!

Daan Boeren

Redactie-Stagiair Boekenkrant
daan@uhb.nl

---
Artikel: Verhitte discussies en nieuwe vrienden

Artikel: Verhitte discussies en nieuwe vrienden

Met meer dan 1400 lees- en luisterclubs en ruim 10.000 leden bewijst Senia dat lezend Nederland nog springlevend is. Hoe krijgen zij dat voor elkaar? 

Lees verder op Boekenkrant.com 

---

Literatuur

Recensie: Pungels en kraaienpoten

Tegenwoordig wordt er in Noord-Brabant vooral drugs gesmokkeld, maar vroeger was het meest winstgevende smokkelproduct… roomboter. Die criminele geschiedenis wordt ook wel gezien als de meest romantische misdaad van Nederland. Daar komt Ole in Het Pungelhuis van Annet Huizing achter wanneer hij probeert te ontrafelen wie zijn dode opa was. Maar is dat verleden ook zo romantisch?  

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Recensie: Zomers die nooit hebben bestaan

Zomer is gearriveerd: het sluitstuk van Ali Smiths seizoenskwartet, waarin ze de belangrijkste thema’s en personages uit de vorige delen met elkaar verweeft, in een onlosmakelijke kluwen van tijd, ruimte en herinneringen. 

Lees verder op Boekenkrant.com 

---

Spanning

Nieuwe Zweedse misdaadserie mixt spanning en romantiek

Bloedrode midzomeravond van de Zweedse auteur Christoffer Holst is een zomerse mix van misdaad en romantiek op een Zweeds vakantie-eiland.  

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Nakkie toverstof doen met Tinkerbell

Sinds 2015 tekent Renske de Greef stripcolumns voor de NRC over de algemene worsteling van het menselijk bestaan, zoals ‘de verering van discipline’ maar ook ‘5 soorten mensen met wie ik eigenlijk geen film wil kijken’. Een terugkerende factor is de herkenbaarheid van de behandelde onderwerpen.  

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Boekfragment: Nergens anders

Nieuwe poëzie van Constantijn Huygensprijs-winnaar Hans Tentije. 

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Terras Altas 1. Puur Wit

Tijdens haar reis over het Laagland, stort het luchtschip dat Lily naar haar verloofde moet brengen neer. Ze belandt op een plek waar nachtmerries haar ook overdag teisteren. 

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant, met als bijlage de BKGeschiedenis, onze geschiedenisboekenspecial.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com