De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 4 augustus

---

Vakantieboeken

Een jaarlijks terugkerend punt: welke boeken ga ik deze zomer lezen? Bij wijze van spreken kun je uren voor de boekenkast doorbrengen om de perfecte stapel samen te stellen. Aan de ene kant heb je in de zomer vaak meer tijd om te lezen, dus dan gaat het dikke-boeken-alarm af. Anderzijds wil ik ook weer niet té lang bij een boek blijven hangen, maar leesmeters maken. Nu is het tenslotte de periode om bij te lezen met de titels die soms al jarenlang in de kast staan! Daarom zijn thrillers voor mij ook ideaal zomerleesvoer en dan specifiek de van oorsprong Franstalige. Een tip is de Belgische auteur Pierre Lemaitre, die naast historische romans ook gruwelijk spannende boeken schrijft.

Welke tip heb jij voor de redactie? Laat het ons weten, wij zijn benieuwd wat we voor de volgende vakantie moeten reserveren.

Mireille Bregman
Redacteur Boekenkrant
mireille@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie augustus 2020 - met: Jaap Scholten, Benedict Wells en Pepijn Lanen

Deze maand besteden we aandacht aan fijne boeken die vakantieproof zijn. Of je nu weggaat of niet, met de titels die de redactie voor je heeft uitgezocht zit je wel goed. Voor de liefhebber van dikke boeken is er Suikerbastaard, maar ook worden er diverse 'feelgood'-zomertitels zoals Dansen op de Piazza Navona uitgelicht.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Jente Posthuma

Interview: Jente Posthuma

Als iemand die je dierbaar is zelfmoord pleegt, laat dat een gigantische leegte achter. In de roman Waar ik liever niet aan denk valt ineens de tweelingbroer van de hoofdpersoon weg. Met schrijfster Jente Posthuma, die in 2016 debuteerde met Mensen zonder uitstraling, heb ik het over het onbegrip, de depressie en het schuldgevoel die daarmee samengaan.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Het rake vervolg op De ideale man

Een warm nest van Mathilde Hoekstra is het rake vervolg op het succesvolle De ideale man. Een roman om in één adem uit te lezen.  
Sinds haar scheiding is het leven van Evelien veranderd in een soap. Ze begon vol goede moed aan haar nieuwe leven, maar heeft het er moeilijker mee dan ze dacht. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Column Lex Jansen: Perzikentaart

Column Lex Jansen: Perzikentaart

In de boeken top 60 is het aantal kookboeken en titels over voedsel en gezondheid al jarenlang opvallend hoog. Logisch dat deze publicaties ook in de boekwinkel ruim aandacht krijgen. Ze worden fraai gepresenteerd op grote boekentafels en de uitgevers zorgen voor aantrekkelijk promotiemateriaal. Culinaire schrijvers verzorgen optredens voor hun publiek en geven soms ook cursussen om hun fans te helpen kennis te krijgen van een bepaalde keuken. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Bloedrode midzomeravond

Cilla heeft een volkstuin gekocht op het eiland Bullholmen, met een klein huisje erop. Het werken in de tuin zal haar afleiden van haar verdriet, is het idee. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: 50 dingen die pas leuk zijn vanaf je 50e

Wat te doen met de rest van het leven wanneer de magische 50 steeds dichterbij komt? Een nieuwe hobby? Omscholen? Verhuizen? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 september verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant, met als bijlage de BKJunior, onze jeugdboekenspecial.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com