Boekenkrant Nieuwsbrief - 15 oktober 2019

---

Dank je wel, pap!

Familieperikelen, er zijn boeken over vol geschreven, maar nog nooit was ik mij daar zo bewust van als afgelopen weekend. Voor een culturele middag die wij in samenwerking met De Theaterloods in Radio Kootwijk organiseerden met de titel ‘Lang leve de familie!’, had ik de eer een aantal boeken rondom dit thema onder de aandacht te brengen. Zo liet ik mij de afgelopen week meevoeren door de dramatische familiegeschiedenis van De dochter van de zeemeermin van Lydia Rood en verdiepte ik mij in hoe verschillend mannen en vrouwen omgaan met allerlei vormen van rouw met Als de man verliest van oud-journalist Tim Overdiek en therapeut Wim van Lent.

Er was een muzikale boekpresentatie van Mirjam Vriend, bekend psychiater Bram Bakker hield een praatje en we maakten kennis met ‘rouwdoula’ Patty Duijn. Ondanks de zwarte thema’s als dood, rouw en verlies, was het een inspirerende middag vol lichtpuntjes. Zo tipte ik ook Aan tranen heb je toch niks, een ontroerende jeugdboek dat allerlei mooie herinneren aan mijn eigen opa en oma oprakelde. Verder leerde ik de prachtige liedjes van Maarten van Roozendaal kennen en realiseerde ik mij hoe gelukkig ik met mijn eigen familie ben. Want hoewel er in elk gezin wel wat is, daar zijn wij geen uitzondering op, was ik maar wat blij dat mijn vader me op weg ernaartoe in de auto nog eens benadrukte dat ik tijdens de presentatie Lydia Rood moest zeggen en niet alleen Rood (Jaha…), hij mijn zware tas met boeken droeg, maar vooral dat hij erbij was. Dank je wel, pap!

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

janneke@boekenkrant.com

---
De Boekenkrant tipt boeken over familie

De Boekenkrant tipt boeken over familie

Afgelopen zondag 13 oktober organiseerde de Boekenkrant in samenwerking met De Theaterloods in Radio Kootwijk een culturele middag met de titel 'Lang leve de familie!'. Redacteur Janneke had de eer er vijf boeken onder de aandacht te brengen rondom het thema familieperikelen, die we graag met u delen.

Lees verder op boekenkrant.com 

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie oktober 2019 – Met Alma en Marita Mathijsen, Anouk Kemper en Nijntje

Oktober is de Maand van de Geschiedenis en het thema van dit jaar loopt ook als een rode draad door de Boekenkrant heen. We spreken niet alleen met Alma en Marita Mathijsen, de schrijfsters van het essay, over het fenomeen ‘Zij/Hij’, maar recenseren ook diverse boeken die binnen dit thema passen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Het boek op het witte doek

Herfst: het perfecte moment om lekker thuis een boek te lezen of om je favoriete titel op het witte doek te zien. Op zoek naar een gezellige familiefilm of juist een historisch drama? Wij lichten drie gevarieerde boekverfilmingen uit om je deze maand op te verheugen. Pak je hapje en je drankje er maar vast bij! 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: De mooiste tijd van ons leven

Wanneer Marilyn en David Sorenson in de jaren zeventig verliefd worden en vervolgens vier dochters op de wereld zetten, hebben ze nog geen idee wat hun te wachten staat. Een geheim tussen twee van de zussen gooit het leven van alle gezinsleden volledig om.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: De loopjongen

In De loopjongen van Andrew Gross groeien de Joodse broers Rabishovsky onder armoedige omstandigheden op in het New York van de jaren twintig en dertig. Het is een bijzonder roerige tijd, waarin de Joodse maffia de vakbonden heeft overgenomen en zelfstandige ondernemers hardhandig dwingt om zich bij hen aan te sluiten. In verzet durven komen is levensgevaarlijk.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Middag

Nieuwe titel: Middag

Ter afsluiting van de Kinderboekenweek 2019 tippen wij een wel heel bijzonder prentenboek. In Middag van Rebecca Dautremer wandel je dankzij de uitsneden in de pagina's letterlijk door het verhaal heen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Bloed

Met een biografie brengt de alom geprezen Britse journalist Rose George de fascinerende wereld van ons bloed in kaart. Afhankelijk of je een man bent of een vrouw, stroomt er op dit moment zo'n 4,5 of 5,5 liter bloed door je aderen. Bloed is een wervelend boek waarin populaire wetenschap, memoires, politiek essay, cultuurgeschiedenis en reisverslag op een verbluffende wijze  hand in hand gaan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com