Boekenkrant Nieuwsbrief - 16 juli 2019

---

Dat ene boek

Voor mijn net afgestudeerde vriendin dácht ik het perfecte cadeau te hebben gevonden. Als kersverse arts kon Die ene patiënt niet in haar boekenkast ontbreken. De door Ellen de Visser samengebrachte verhalen van zorgverleners over de patiënt die hun leven voor altijd veranderde zou ze geweldig vinden. Bovendien was de kans klein dat ze het al zou hebben, redeneerde ik. Want waar het uitzoeken van een rechthoekig pakje voor vakgenoten nog wel eens een uitdaging is, bestaat er niets leukers dan niet-boekenvakkers te verrassen en inspireren met de verhalen waarmee ik me dagelijks omring.

Terwijl ik mijn vriendin vol enthousiasme het cadeau overhandig, valt mijn blik op de antieke keukentafel, op de overheerlijke pastasalades die daar staan, op een stapel verfrommeld cadeaupapier met te schattige luiaards en… dat ene boek! ‘Ik wist niet dat mijn ouders zo literair waren!’ roept haar vriend verontschuldigend uit als hij het tweede exemplaar van Die ene patiënt ontdekt. Mijn lichte teleurstelling maakt al gauw plaats voor blijdschap. Verrukt constateer ik dat ook deze mensen hun weg in de boekhandel, naar dat ene boek, hebben gevonden. Laat het verzinnen van een ander passend verhaal maar aan mij en mijn collega’s van de Boekenkrant over!

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

janneke@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 5 augustus

In augustus zijn we nog volop in vakantiestemming. De volgende editie van de Boekenkrant vullen we daarom met boeken die je heerlijk mee kunt nemen op reis. Zo is er aandacht voor Eerste liefde, de nieuwe roman van David Nicholls, die we kennen van De eerste dag en Wij. Ook in de rest van de Boekenkrant proef je steeds een zomers tintje.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Speciale Boekenkrant-editie met Jill!

Speciale Boekenkrant-editie met Jill!

Speciaal voor de opening van een nieuwe vestiging van Boekhandel Kees in Woerden en het bezoek van actrice en schrijfster Jill aan de winkel ontwikkelden wij een op maat gemaakte juli-editie van de Boekenkrant

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Choc Lit NL

Interview: Choc Lit NL

Enthousiaster kan het niet, als je met uitgevers Jen Minkman en Olga Hoekstra over hun werk spreekt. Samen richtten zij Choc Lit NL op, een imprint met heerlijke zomer- en kerstverhalen die in Engeland al een groot succes zijn. ‘Een goed boek met een reep chocola en een kop thee erbij, dat is Choc Lit.’

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: De dag die nooit komt

In één lange slapeloze nacht overdenkt de zeventienjarige filmfanaat Elias de gebeurtenissen die hem in de situatie hebben gebracht waarin hij zich nu bevindt. Hij vertelt over die zomer, nu zo’n driekwart jaar geleden, over zijn vriendin Polly en over zijn zusje Evi.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Huis vol leugens

In deze stand alone-thriller van het schrijversduo Nicci French leidt de vijfenveertigjarige Neve samen met haar echtgenoot en drie kinderen een ogenschijnlijk gelukkig leven. Totdat ze haar minnaar dood aantreft in een appartement in Londen en ze er alles aan doet haar affaire niet aan het licht te laten komen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Hee daar mijn twee voeten

Lees mee over een eindeloze file, drie broers en blote billen. Over appels, een man die zelf een land begon en hoe het voelt om iets te missen. Joke van Leeuwen doet het opnieuw: (h)eerlijke gedichten met een grote knipoog. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Het raadsel van de zee

Wanneer Ravians vader niet thuiskomt van zee voor de twaalfde verjaardag van zijn zoon, weet Ravian dat er iets helemaal mis is. Heeft zeerover Bank hem soms te pakken? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 augustus verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com