De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 22 januari 2019

---

Let it snow

De eerste sneeuwvlokken van het jaar dwarrelen naar beneden en wat doe je als het sneeuwt? Juist, lekker onder de dekens wegkruipen met een boek. Grote kop thee en een stukje chocola erbij en mijn dag kan niet meer stuk.

Vijf jaar geleden kreeg ik van een vriendin het boek Let is snow van John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle cadeau. Zij vertelde mij dat ze ieder jaar als het begint te sneeuwen deze winterse verhalenbundel herleest. Met het boek in mijn bezit kan ik natuurlijk niet achterblijven. Of ik het daadwerkelijk vandaag weer op ga pakken, weet ik niet, maar ik kruip in ieder geval warm weg!

Anne Visser

Redacteur Boekenkrant

anne@uhb.nl

---

Literatuur

Interview: A.F.Th. van der Heijden

A.F.Th. van der Heijden vierde onlangs zijn veertigjarig schrijversjubileum, maar de auteur rust allerminst op zijn lauweren. Integendeel, het idee voor zijn nieuwe boek Mooi doodliggen ontstond afgelopen mei en voor de feestdagen lag het eindresultaat al in de boekhandel.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Column Lex Jansen: De ontdekking van de redacteur

Column Lex Jansen: De ontdekking van de redacteur

Een paar weken geleden kreeg ik van de studenten van de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam het verzoek om een aantal vragen te beantwoorden over het werk en de positie van een redacteur.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: Kinderen van de sekte

Schrijfster Mariette Lindstein was zevenentwintig jaar lid van de Scientologybeweging en gebruikte haar eigen ervaringen voor een thrillertrilogie over de fictieve sekte ViaTerra. Kinderen van de sekte, het derde en laatste deel, volgt tweelingbroers Thor en Vic, die opgroeien onder het regime van een tirannieke sekteleider. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Een warme vriendschap

Het is winter. Sneeuwman bibbert van de kou. Als Eekhoorn naar Sneeuwman toegaat, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Zullen ze voor altijd vriendjes blijven?

Lees verder op boekenkrant.com

---
Tentoonstelling Quentin Blake

Artikel: Tentoonstelling Quentin Blake

Al sinds 1960 maakt Quentin Blake illustraties. Roald Dahl heeft wel eens gezegd dat het succes van zijn boeken grotendeels te danken is aan de levendige tekeningen van Blake. Wie herkent ze immers niet? Wij dompelden ons voor even onder in de fantasiewereld van de wereldberoemde illustrator.   

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Stamppotbijbel

Kookbijbels zijn onmisbaar voor iedere enthousiaste kookliefhebber, want hierin leer je aan de hand van stap-voor-stapinstructies alle basistechnieken. Er bestaan bijvoorbeeld al varianten voor pasta, soep, en salade, en dankzij Werner Drent is er nu ook een Stamppotbijbel.

Lees verder op Boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant en de BKJunior, onze kinderboekenspecial.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com