De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 8 januari 2019

---

Muziek met kunstgebitten

Afgelopen zondag ben ik samen met twee collega’s het jaar goed begonnen, namelijk bij de voorjaarsvoorstelling van Uitgeverij De Harmonie in het sfeervolle theater De Kleine Komedie. Van alles kwam voorbij: cello spelen met een zaag, real-life Zwerkbal en muziek maken met een rollator en een gebit. Hoe Erik van Muiswinkel deze bruisende middag vol diversiteit aan elkaar wist te praten, is mij nog steeds een raadsel – maar het gebeurde met zoveel enthousiasme dat de middag voorbij vloog.

Als je ondervraagt zou worden door een robot zou je toch een beetje gek opkijken, maar tijdens de persconferentie van Marc-Uwe Kling over zijn nieuwe boek Quality Land is het de normaalste zaak van de wereld. Wat ik ook niet snel zal vergeten is de muziekgroep Bot. Vier grote mannen in rokken die muziek maken met kunstgebitten en rollators, terwijl het nieuwe boek van Sonja van Hamel en Robert Muda We mogen niet klagen. Kaarten uit het bejaardentehuis wordt gepresenteerd. Ondanks dat 2019 pas net is begonnen gaven Ronald Snijders en Fedor van Eldijk al een inkijkje in hun nieuwe schrikkelkalender voor het jaar 2020. Met de nieuwe ‘alfabetweters’ (woorden die het niet zullen gaan redden) op zak kunnen we dit nieuwe jaar tegemoet.

Anne Visser

Redacteur Boekenkrant

anne@uhb.nl

---
Nu verschenen: Boekenkrant editie 7 januari 2019 – Met A.F.Th. van der Heijden, Felix Weber en Rembrandt

Nu verschenen: Boekenkrant editie 7 januari 2019 – Met A.F.Th. van der Heijden, Felix Weber en Rembrandt

Januari is de maand van de goede voornemens en een nieuw begin. Ook de Boekenkrant maakt in 2019 een frisse start met een aantal vernieuwingen. In deze krant spreken we met A.F.Th. van der Heijden over zijn roman Mooi doodliggen en vieren we het Rembrandtjaar met vier nieuwe boeken over de beroemde schilder.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Paolo Giordano

Paolo Giordano’s nieuwe roman De hemel verslinden laat zich niet in één zin omvatten. Het meandert langs thema’s als opgroeien, liefde en idealisme. Giordano: ‘In de kern gaat het boek over jong zijn en hoe tragisch het is om de grote onverschilligheid van de wereld voor jouw inspanningen te voelen.’ 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Normale mensen

Normale mensen van Sally Rooney is de opvolger van haar veelgeprezen debuutroman Gesprekken met vrienden en beschrijft de liefdesgeschiedenis van Marianne en Connell. Het is een verhaal over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven hebben, en het groeiende besef daarvan naarmate de jaren verstrijken.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: Nummer 49

Als je ook wel eens wakker wordt en je afvraagt of wat je gedroomd hebt echt was, ben je niet de enige. Rachelle overkomt het in Nummer 49, het eerste deel van een tweedelige serie, al heeft het in haar geval verstrekkende gevolgen. De blinde hoofdpersoon Rachelle heeft terugkerende, angstige dromen over de schaduwman.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Het zoutpad

Raynor Winn en haar man Moth zijn al meer dan dertig jaar samen. Hun oude boerderij in Wales hebben ze in de loop der tijd steen voor steen opgeknapt en omgebouwd tot een goedlopende B&B. Dan raken ze binnen een paar dagen alles kwijt. Ze verliezen hun huis door een speculatieschandaal en ze krijgen te horen dat Moth een ernstige ziekte heeft.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: De jongen onder water

Timon Titus (ja, echt!) heeft nog nooit van zijn leven gezwommen. Het is dus logisch dat hij er enorm tegenop ziet als hij met school moet zwemmen. ‘Timon William Titus! Je mankeert helemaal niets. Je bed uit, en wel nu meteen!’ ‘Maar ik ben ziek!’ ‘Nee, dat ben je niet! Je hebt geen koorts en je keel ziet er volkomen normaal uit.’ 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant en de BKJunior, onze kinderboekenspecial.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com