De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 20 november 2018

---

De wereld van Quentin Blake

Bij de Boekenkrant houden we natuurlijk  van woorden, maar ook tekeningen kunnen boekdelen spreken. Daar werd ik vanochtend aan herinnerd, toen ik – heel luxe – een privérondleiding kreeg door de tentoonstelling over Quentin Blake in Museum Meermanno in Den Haag. Ook als zijn naam je niets zegt, ken je de tekeningen van Blake ongetwijfeld: hij illustreerde bijna alle boeken van Roald Dahl.

Het was een tocht van herkenning. Van Matilda en haar gemene juf Bulstronk tot de flaporen van de GVR. En hoewel ik Sjakie en de chocoladefabriek nooit heb gelezen, herkende ik Willy Wonka uit duizenden: niet alleen door zijn hoge hoed en staf, maar vooral door de zwierigheid waarmee Blake hem op papier had gezet. Zo veel beweging en karakter in een stilstaand plaatje, dat is toch knap.

Terwijl ik rondliep tussen die fantasievolle figuren en oerwouden, besefte ik pas wat een wereld op zich die tekeningen zijn. Ook zonder de tekst vertellen ze een verhaal. Quentin Blake is eigenlijk een schrijver die, in plaats van letters, lijnen en kleuren op papier zet. Het was hartverwarmend om weer even in dat fantasiewereldje te kunnen stappen, al helemaal op zo’n gure herfstdag als vandaag.

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Martin Michael Driessen

De dood komt anders dan je denkt. Een rode vos peuzelt een poolvos op. Dat is het aangrijpende beeld op het omslag van Mijn eerste moord, het nieuwe boek van Martin Michael Driessen. Niet zo vreemd voor een verhalenbundel waarin de eindigheid centraal staat. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Het ensemble

Vier jonge, ambitieuze musici besluiten hun solocarrière op te geven om samen het Van Ness-ensemble te vormen. Jana speelt eerste viool en is de onbetwiste leider van het strijkkwartet. Vanaf het allereerste begin rijst de vraag: gaan ze het samen redden in de meedogenloze wereld van de klassieke muziek, of moet ieder zijn eigen weg volgen? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Deadline

Deadline is een bundel met spannende verhalen waarin het wegtikken van de tijd centraal staat. Met bijdragen van 21 Vlaamse en Nederlandse auteurs. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Geheime tips van Sinterklaas

Ben je nog op zoek naar een fijn boek om samen te lezen tijdens sinterklaastijd? Dan hoef je niet langer te speuren, want Het geheim van Sinterklaas heeft alles in zich om lekker warm tegen elkaar aan te kruipen en je te verheugen op de komst van de goede, oude man.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Interview: Teun van de Keuken

In De supermarktsurvivalgids loodst Teun van de Keuken je langs alle gevaren die er in de grootgrutter op de loer liggen. ‘Het is een soort reisgids voor een avonturenvakantie door de supermarkt, waar je je goed op moet voorbereiden,’ zegt de auteur. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram

Volg je ons al via social media? Je kunt ons vinden via:

• www.facebook.com/deboekenkrant

• www.twitter.com/Boekenkrant 

• www.instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 december verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKYA, onze special over young adult-boeken.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com