Boekenkrant Nieuwsbrief - 3 maart 2020

---

Even voorstellen

‘Een boek is goed als men bang wordt dat het eens uit zal zijn.’ Deze woorden sprak de Vlaamse auteur Karel Jonckheere over zijn liefde voor literatuur.
Dezelfde passie deel ik, en vanaf nu kan ik het combineren met mijn werk bij de Boekenkrant! Aangenaam kennis te maken: ik ben Mireille Bregman, de nieuwe redacteur. Misschien ken je me al, want sinds een paar jaar schrijf ik recensies voor de Boekenkrant in de categorieën literatuur, jeugd, geschiedenis en andere non-fictie. Naast mijn vorige baan bij een uitgeverij vond ik het fijn om op de hoogte te blijven van het brede boekenaanbod in Nederland. Lezen is één van mijn grootste hobby’s. Nooit ga ik zonder leesvoer de deur uit, ook al weet ik van tevoren dat het er niet van zal komen. Naast boeken is de wereld van geschiedenis en cultuur een tweede thuis. Heerlijk om in een onderwerp te duiken zoals de Eerste Wereldoorlog en nog niet eerder besproken bronnen in te zien. Een archiefbezoek wordt een ontdekkingsreis, vergelijkbaar met een ongelezen verhaal. Wat de ongelezen boeken betreft: thuis heb ik nog een kast vol en waarschijnlijk komen daar in de toekomst vele titels bij!
Heb je als lezer vragen, opmerkingen of tips voor mij? Stuur gerust een bericht naar onderstaand adres.

We sluiten af met een citaat van Desiderius Erasmus: ‘Een leven zonder boeken is onleefbaar.’ 

Mireille Bregman
Redacteur Boekenkrant
mireille@boekenkrant.com

---
Nu verschenen: Boekenkrant editie maart 2020 - met Annejet van der Zijl, Özcan Akyol en Dido Michielsen

Nu verschenen: Boekenkrant editie maart 2020 - met Annejet van der Zijl, Özcan Akyol en Dido Michielsen

De maart-editie van de Boekenkrant staat in het teken van de Boekenweek die op 7 maart van start gaat. Zo bespreken we het Boekenweekgeschenk van Annejet van der Zijl en interviewen we Özcan Akyol over zijn essay bij het thema van de Boekenweek 2020: Rebellen en dwarsdenkers. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur 

Column Lex Jansen: De biograaf

Column Lex Jansen: De biograaf

Ik heb een auteur eens horen zeggen dat een biografie eigenlijk altijd óók een autobiografie is. Door zijn toelichting begreep ik beter wat hij bedoelde. De accenten die de biograaf aanbrengt in zijn teksten, de keuzes die hij maakt, zeggen net zoveel over hemzelf als over zijn onderwerp. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Het verdronken land

Boekfragment: Het verdronken land

Vina woont op het eiland Getijden. Door haar missende hand wordt ze door de anderen gezien als last. Maar dan ontdekt ze dat de koning een geheim heeft dat hun wereld voorgoed kan veranderen... 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Interview: Yvonne Jagtenberg

Interview: Yvonne Jagtenberg

Afgelopen jaar won Yvonne Jagtenberg het Gouden Penseel voor Mijn wonderlijke oom, een prentenboek over de kracht van verbeelding. In Hup Herman! pleit zij voor het belang van verveling, met een hangbuikzwijn als rolmodel. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Het waargebeurde verhaal van Hannelore

Het waargebeurde verhaal van Hannelore

Hoe is het om 15 jaar lang op te groeien in een sekte? Hoe pak je je leven weer op als je er eenmaal uit bent? 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Recensie: Eiland Blues

Recensie: Eiland Blues

Hoe is het om te leven op een eiland? Idyllisch, eenzaam, met eindeloze vrijheid of juist beperkt in mogelijkheden? Fotografe Nicole Franken en journaliste Anneke de Bundel bezoeken eilandgemeenschappen op 60 graden noorderbreedte. In Eiland Blues vertellen ze de bijzondere verhalen van de mensen die ze daar ontmoeten. 

Lees verder op boekenkrant.com

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com