Boekenkrant Nieuwsbrief - 14 januari 2020

---

De ideale avond

De start van een nieuw jaar betekent vaak ook de start van een reeks nieuwe televisieprogramma’s. Wanneer de avondmaaltijd is genuttigd, snelt iedereen naar de woonkamer om het beste plekje op de bank te bemachtigen. Gewapend met versnaperingen, dekentjes én natuurlijk de afstandsbediening wordt elke avond opnieuw de vraag gesteld: wat zullen we vandaag toch weer eens gaan kijken? 

Aan het brede scala van programma’s kan het in ieder geval niet liggen. Zo zijn oude favorieten als Wie is de mol, Five Days Inside en Mr. Frank Visser doet uitspraak weer terug op de beeldbuis. Nieuwkomers Hoogvliegers, ADHDennis, Langs de Rijn en De Scheetjes: bouwen op Bonaire maken de dagelijkse, ietwat verhitte discussie echter niet makkelijker. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de eindeloze stroom series, films en documentaires via Netflix, Videoland, NPO Start, Disney+, Amazon Prime, NLziet, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kreten als ‘de meeste stemmen gelden’ en ‘degene met de afstandsbediening bepaalt’ zijn niet geheel ongewoon in kwesties als deze. 

Uiteindelijk wordt de knoop doorgehakt, de televisie op de juiste zender gezet en langzaam maar zeker keert de rust terug. In complete harmonie wordt de tv-avond hervat om vervolgens de volgende dag weer dezelfde discussie te voeren. Ik begrijp het ook wel, gezien het enorme aanbod. En als je dan écht niet meer weet wat je moet kiezen, kun je er altijd nog een lees-avond van maken. Wel zo ontspannend.

 

Isabel Verboom

Marketing stagiaire Boekenkrant

isabel@uhb.nl

---

Redactie-stagiair(e) gezocht!

Tijdens een stage op de Boekenkrant-redactie ben je constant aan het schrijven. Je werkt aan stukken voor op de website en in onze fysieke kranten en speelt een belangrijke rol in het runnen van de sociale media. Onder begeleiding van ervaren redacteuren werk je aan de ontwikkeling van een eigen schrijfstijl binnen het spectrum van de Boekenkrant, en krijg je advies op het gebied van inhoud, stijl, taal en opbouw. Bovendien ga je regelmatig op pad om verslag te doen van evenementen en auteurs te interviewen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur 

Boekfragment: Dan krijg je dat weer in duizend-en-een tekeningen

Boekfragment: Dan krijg je dat weer in duizend-en-een tekeningen

Overzicht met de beste tekeningen uit de Zeurkalenders van Peter van Straaten van de afgelopen jaren. Alle geliefde personages komen voorbij: van gefrustreerde grootouders tot overspelige echtgenoten, en van hitsige pubers tot jonge koppels met goede voornemens. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Sneeuwblind

Boekfragment: Sneeuwblind

Ragnar Jónasson is een gevierd bestsellerauteur in Scandinavië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Wereldwijd heeft hij meer dan 600.000 boeken verkocht. Met Sneeuwblind debuteert hij nu eindelijk ook in Nederland. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Recensie: De schaker en het meisje

Recensie: De schaker en het meisje

Londen, 1880. Leo Stanhope is lijkschouwer van beroep en komt erachter dat zijn grote liefde Maria vermoord is, als haar lichaam met ingeslagen schedel het mortuarium in wordt gereden. Leo draagt een groot geheim met zich mee: hij is man, maar geboren in een vrouwenlichaam. Dit wordt in het Victoriaanse Londen gezien als misdaad...

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Het kattenmannetje

Nieuwe titel: Het kattenmannetje

In Het kattenmannetje en andere sprookjes passeert een bonte stoet sprookjesfiguren de revue, van stoere ridsters en stokoude ooievaars tot piepkleine tovenaartjes en heel grote reuzen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Geen taboe voor Theroux

Geduldig sta ik te wachten in de grote zaal van de Stadsschouwburg van Amsterdam. Wanneer iedereen zit en de lichten gedimd zijn, komt de beroemde documentairemaker en schrijver Louis Theroux het podium op. Hij geeft interviewster Nadia Moussaid een hand, bedankt het publiek en begint met vertellen.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekfragment: Lang leven

Boekfragment: Lang leven

Karina Meeuwse vertelt in Lang leven het fascinerende familieverhaal achter het grootste Chinese warenhuis van West-Europa, Toko Dun Yong, en verweeft daarmee ook de grotere geschiedenis van Chinese immigranten in Nederland. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com