Boekenkrant Nieuwsbrief - 17 september 2019

---

O ja, dat ene boek...

Vrijwel iedereen heeft er wel eens last van gehad: een niet uitgelezen boek. Wellicht is het druk op werk, zijn er binnenkort tentamens of heb je een ander boek gevonden dat je nu graag wil lezen. Zelf schaam ik mij altijd een beetje voor dit soort dingen. Al helemaal als iemand aan mij vraagt of ik 'dat ene boek' heb gelezen. 'Ehh ja,' stamel ik dan terwijl ik mijn leugen probeer te verbergen.

De druk om het boek toch maar een keer uit te gaan lezen werkt helaas averechts. Meerdere boeken hebben soms een half jaar of zelfs een jaar in de boekenkast gestaan zonder dat ik een bladzijde verder kwam. Het is echter belangrijk om niet te streng voor jezelf te zijn. Op een gegeven moment komt er een ingeving om het boek nu uit te lezen. Zo heb ik twee weken geleden na een jaar eindelijk het boek Twintigduizend mijlen onder zee uitgelezen. Vervolgens vroeg ik mij af waarom ik deze sciencefiction-roman van de Franse schrijver Jules Verne uit 1870 niet veel eerder had uitgelezen en nam ik mezelf voor om dit soort scenario's te vermijden.

Helaas gaat dat een behoorlijke opgave worden. Op het moment heb ik namelijk boekenleggers in Don Quichote, Faust en The Lord of the Rings staan en heb ik zojuist het boek De meeste mensen deugen gekocht. Ik heb in ieder geval genoeg om te lezen de komende tijd!

Jeroen van Wijk

Redacteur Boekenkrant

jeroen@uhb.nl

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie september 2019 – Met Anna Woltz, Anne-Gine Goemans en Stefan Brijs

In de september-editie van de Boekenkrant maken we een aanloop naar de Kinderboekenweek begin oktober. Anna Woltz, die het geschenkboek Haaientanden schreef, vertelt over haar dappere personages op hun bizarre fietstocht langs het IJsselmeer. Ook de andere titels op de jeugdpagina’s staan in het teken van reizen, het thema van de Kinderboekenweek dit jaar.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Stefan Brijs

Er zijn van die schrijvers die altijd blijven verrassen. Als er een nieuw werk van Stefan Brijs verschijnt, weet je nooit wat je precies kunt verwachten. Na romans over klonen, de Eerste Wereldoorlog en armoede op Curaçao, buigt de auteur zich in Zonder liefde over begeerte en hartstocht.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Een verloren vriendin

Twee vriendinnen groeien in de twintigste eeuw samen op in een Italiaans dorpje. Wanneer Guilia op jonge leeftijd besluit te vertrekken, blijft Anita achter. Bijna vijftig jaar later besluit Guilia terug te keren naar haar geboortedorp. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: Wensen staat vrij

De Zweedse wethouder Jenny Svärd is opgelicht door haar ex-vriendin Amanda, die tweehonderdduizend kronen van haar heeft gestolen. Ze roept de hulp in van Kouplan, een illegale immigrant die zegt privédetective te zijn. Kouplan gaat op geheel eigen wijze op zoek naar de spoorloos verdwenen Amanda.   

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Column: Onze Taal

Column: Onze Taal

De redactie van Onze Taal zet iedere maand een bijzonder taalboek in de schijnwerpers. Deze keer Doordenken over dooddoeners van Ignaas Devisch en Jean Paul Van Bendegem.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: De geest in de rivier

New York Times bestsellerauteur Carrie Jones schreef samen met Steven E Wedel een spannende, romantische en griezelige YA-roman over Amy, een meisje dat visioenen over de toekomst heeft.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com