Boekenkrant Nieuwsbrief - 20 augustus 2019

---

Zomerse thrillers

Na de vele regenbuien van afgelopen week, kruipt nu toch de zon achter de wolken vandaan. Langzaam maar zeker lopen de temperaturen weer op en kunnen we ons opnieuw klaarmaken voor wat zomerse dagen. Voor ons als lezers is dat een opluchting, want we vinden maar weinig fijner dan in de tuin of op het strand wegdromen met een spannend boek. In de zomer grijpen veel boekenfans dan ook massaal naar de thrillers. Zo gaan de boeken van Nicci French, Karin Slaughter en Esther Verhoef als warme broodjes over de toonbank.

Zelf lees ik normaal gesproken weinig uit het genre. In de boekwinkel pak ik eerder een mooie historische roman of een fantasy-boek mee uit het schap. Toch maak ik deze week voor een recensie in de Boekenkrant een uitstapje buiten mijn comfortzone en stort ik me dus op een gloednieuwe thriller. In De offers voert schrijver Jeroen Windmeijer je mee naar het Zuid-Amerikaanse Bolivia waar een gemeenschap in de ban raakt van drie bizarre rituele moorden. Het belooft een spannend en aangrijpend verhaal te worden, waarmee ik mijn vrije uurtjes in de zon heerlijk kan vullen.

Linda Albers

Redacteur Boekenkrant

linda@uhb.nl

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 2 september

Na de vakantieperiode komen in september alle auteurs weer uit hun schrijvershol gekropen. Dat is ook goed te merken aan de Boekenkrant, die deze maand niet alleen barstensvol nieuwe boeken staat, maar waarin we ons ook alvast opmaken voor de Kinderboekenweek begin oktober. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Recensie: Olifant van zeep

Olifant van zeep behandelt het bestaan van alledag. Dat klinkt weinig enerverend, maar het tegenovergestelde is waar. Thomas Verbogt heeft een groot talent voor het vastleggen van de wonderlijkheid van het dagelijks leven, vaak op een hilarische manier. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: De stilte van de witte stad

De zomervakantie is de perfecte periode voor dikke pillen die je meevoeren naar andere werelden. De stilte van de witte stad is zo’n boek: een fijne mix van spanning, geschiedenis, cultuur, mysterie én het eerste deel van een trilogie. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: De held van Anwyn

De jonge prins Pwyll weet dat hij in de problemen zit als hij per ongeluk de koning van de Andere Wereld beledigt. Om zichzelf te redden, reist hij naar het magische hof van Anwyn...

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: De dag dat ik verdween

Max is een onrustschopper. Toch heeft hij ook een zachte kant. Wanneer hij per ongeluk zijn leven ‘uitwist’, krijgt hij heimwee. Kan hij nog terug?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Het klimaat zijn wij

In Het klimaat zijn wij onderzoekt Jonathan Safran Foer het belangrijkste thema van deze tijd op verrassende en creatieve wijze: de wereld redden begint bij het ontbijt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 september verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com