De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 26 februari 2019

---

Vooruitdenken

De maart-editie van de Boekenkrant staat voor een groot deel in het teken van de Boekenweek. Alle teksten zijn af en wat ons betreft is de krant zo goed als klaar. De laatste weken zijn we helemaal in het thema ‘De moeder de vrouw’ gedoken. Vorige week leidde dat al tot een stevige discussie aan de lunchtafel en een paar dagen later legde ik een lijstje met boeken aan collega Janneke voor, met de vraag of er nu niet iets te veel “moederboeken” werden besproken in de krant.

Deze constatering zegt niet zoveel, want wij werken een maand vooruit en alle informatie die over dit onderwerp binnenstroomt, stapelt zich nog steeds op. Geen wonder dat het op de redactievloer soms lijkt alsof we een lading aan titels met hetzelfde thema binnenkrijgen. Terwijl het nog een maand duurt voor de Boekenweek begint. Gelukkig ligt de nieuwe Boekenkrant volgende week al in de boekhandel.

In mijn hoofd is het inmiddels al april: Maand van de Filosofie. Ik verheug me op de gloednieuwe boeken die in het kader van deze maand uitkomen en op de artikelen met boeiende Nederlandse filosofen. De anekdotes die zij mij toesturen voor de BKFilosofie, maken mij superbenieuwd naar wat er ná de Boekenweek gaat gebeuren.

Ruth Janse

Redacteur Boekenkrant

ruth@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 4 maart

In deze editie van de Boekenkrant maken we ons op voor de Boekenweek die 23 maart van start gaat. We spreken met Jan Siebelink, die dit jaar het Boekenweekgeschenk voor zijn rekening nam, en besteden aandacht aan het essay Mijn moeders strijd, geschreven door Murat Isik. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Recensie: Grand Hotel Europa

In La Superba beperkte Ilja Leonard Pfeijffer zich nog tot de Italiaanse stad Genua als decor, maar in zijn nieuwste roman pakt de schrijver het grootser aan: heel Europa vormt de achtergrond. Grand Hotel Europa is een kolossale en ambitieuze roman over het eens zo glorieuze continent, over haar rijke verleden, maar vooral ook over haar dreigende teloorgang.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Het verhaal van Ásta

Het verhaal van Ásta is een roman over het leven dat altijd anders verloopt dan we hopen. Als Sigvaldi en Helga een dochter krijgen, noemen ze haar Ásta. Een voornaam met een belangrijke betekenis, maar die slechts ongeluk zal brengen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Koudvuur

Op de Mekong-rivier in Thailand glijdt een primitieve kano door het water, met daarin voormalig inspecteur Tom Stilton. Hij wil zichzelf verzoenen met de verschrikkelijke misdaad die hij heeft begaan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: De geschiedenis van Jane Doe

De geschiedenis van Jane Doe gaat over vriendschap, mysterie en groene koeien. Michael Belanger schreef een young adult-boek dat net zo kleurrijk is als de cover.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Grondvuur

Grondvuur is een aangrijpend en realistisch verhaal vanuit het perspectief van drie verschillende generaties. Het begint bij het bombardement op Nijmegen, dat op 22 februari 2019 precies 75 jaar geleden plaatsvond.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Religieuze kunst en cultuur in 100 beelden

Religie is door de eeuwen heen een goddelijke inspiratiebron geweest. Geloof en kunst gaan hand in hand en laten zien hoe God en mens verbonden zijn.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 maart verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant en de BKYA, onze young adult-special.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com