De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 5 februari 2019

---

Boekendoelen

De ene stagiair wisselt de andere af, vandaag mijn eerste column. Niet dat we bij de Boekenkrant ‘maar’ stagiairs zijn, ik mag mijzelf redacteur noemen. De kennismaking met de boekenwereld en het schrijven sluit perfect aan bij mijn studie en boekenliefde. Nadat ik eind vorig jaar keurig mijn boekengoal van 2018 gehaald heb, zie ik dat mijn vrienden alweer veel te hoge leesdoelen gesteld hebben voor dit nieuwe jaar. Althans, dat vind ik, met mijn neiging tot pessimisme. Mezelf heb ik het bescheiden doel opgelegd om dertig boeken te lezen. Ik geef Goodreads de schuld van dit verwoede documenteren waardoor ik mezelf rücksichtslos het ontspannen ontneem. Zo is sociale druk toch binnengedrongen in een van mijn favoriete ontspanningsmomenten. Er sluimert een drang om zoveel mogelijk boeken te lezen en vooral het besef dat er altijd mooie boeken vergeten zullen worden. Maar ik duw vanaf nu deze gedachte weg, probeer Goodreads te vergeten en de komende maanden lees ik me de dagen door tot de zon zich weer laat zien. En ga ik vooral beginnen met herlezen. Want dat doe ik dus nooit. Terwijl het juist zo fijn schijnt te zijn om weer terug te gaan naar oude fictieve vrienden in een vertrouwde wereld. Weer teruggaan in je hoofd naar dat eerder verbeelde stukje en er weer nieuwe ontdekkingen doen. Laten we dat gewoon allemaal wat vaker doen.

Ruth Janse

Redacteur Boekenkrant

ruth@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 4 februari 2019 – Met Ilja Leonard Pfeijffer, Madeline Miller en De zeven zussen

In de februari-editie loopt mythologie als een rode draad door de krant heen. Zo spreken we met Madeline Miller over haar nieuwe boek Circe over de gelijknamige Griekse godin. Ook bespreken we Zo kreeg Midas ezelsoren, waarin kinderen op speelse wijze kunnen kennismaken met de mooiste verhalen uit de Metamorfosen van Ovidius. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Recensie: Broeder Ezel

Anna trekt alleen met een ezel door de Italiaanse bergen. Is ze naar iets op zoek of vlucht ze ergens voor? Broeder Ezel, de debuutroman van Liesbeth Goedbloed, leest als een koortsachtige droom: flashbacks, wanen en het hier-en-nu wisselen elkaar in hoog tempo af. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Onderdak

Onderdak toont een vrouw die toegeeft aan het universele verlangen om uit je leven te verdwijnen. Opgesloten in de kleine ruimte waarin ze zich verschanst, vecht ze zich vrij van alles wat haar daarbuiten zo beheerst.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Tijdbom

In Tijdbom van Joelle Charbonneau zijn een week voor de lessen beginnen zes verschillende jongeren aanwezig op school. Wanneer de eerste bom afgaat is de schrik groot, maar het blijft niet bij één ontploffing. Er zijn meerdere explosieven in de school geplaatst die een voor een zullen afgaan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Half Face

Juliette hoopt de nare herinneringen aan een overval op de Valenburgse Bank achter zich te laten door te getuigen tegen de Ierse crimineel Half Face, die tijdens de overval zoveel mensen heeft vermoord. De vraag is of hij echt is bezeten door een demon, zoals hij zelf zegt, of dat hij wordt belaagd door zijn eigen geest.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een warme vriendschap.. ook in de winter!

Een warme vriendschap is een hartverwarmend prentenboek over twee wintervriendjes. Voor iedereen vanaf 5 jaar. Brr! Sneeuwman heeft het koud. Gelukkig is Eekhoorn in de buurt. Eerst schrikt Eekhoorn van de Sneeuwman die opeens in het bos staat, maar toch worden ze vriendjes. Eekhoorn zorgt dat zijn nieuwe vriend lekker dikke kleren krijgt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 maart verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant en de BKYA, onze young adult-special.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com