De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 7 augustus 2018

---

Tussenstand

Als recensent let ik natuurlijk vooral op de kwaliteit van boeken, maar elk jaar houd ik trouw de kwantiteit bij. Lezen is geen wedstrijd, maar ik vind het ontzettend leuk om een beeld te hebben van de hoeveelheid boeken die ik jaarlijks lees. Toen ik eind 2017 door mijn lijstjes van eerdere jaren bladerde, viel mij een ding op. Als verstokte anglofiel las ik ontzettend veel Engelstalige auteurs, al dan niet in Nederlandse vertaling. Mijn goede voornemen voor 2018 was om meer boeken uit andere windstreken te lezen.

Nu het begin augustus is, wordt het tijd om de balans op te maken. Is het nog steeds ‘Rule, Britannia!, Britannia rule the waves’ in mijn boekenkast? Of heb ik mij eindelijk eens aan een goed voornemen gehouden? Eerlijkheidshalve voeren boeken uit het Verenigd Koninkrijk nog steeds de boventoon, maar ik heb dit jaar ook opvallend veel Zuid-Amerikaanse auteurs gelezen. Het meest recente Latijns-Amerikaanse pareltje werd vorige week op de redactie bezorgd: Mijn begraven boek van Mauro Libertella. Een intiem verhaal over de laatste levensdagen van zijn vader, waarin de bijzondere band tussen vader en zoon, maar ook hun gedeelde passie voor literatuur, prachtig wordt beschreven.

Als ik in de rest van 2018 nog meer van dit soort mooie verhalen mag ontdekken, is het niet zo moeilijk om mijn goede voornemen nog tot het eind van dit jaar vol te houden. Mocht u mij echter nog een steuntje in de rug willen geven: suggesties zijn altijd welkom!   

Nicole van der Elst

Eindredacteur Boekenkrant

nicole@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 6 augustus 2018 – Met Anna Enquist, Paolo Cognetti en Megan Jayne Crabbe

Toen Anna Enquist Kwartet af had, lieten de personages uit de roman haar niet los. Ze verbond daar de enige juiste consequentie aan en ging verder schrijven. Met Want de avond schreef ze een vervolgroman waarbij het probleem centraal staat dat mensen elkaar missen, maar de weg naar elkaar niet terug kunnen vinden, vertelt ze in de augustus-editie. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: De familiereünie

De nieuwe roman van Tatiana de Rosnay, de schrijfster van Haar naam was Sarah, gaat over Paul Malegarde, een beroemd bomenkenner. Samen met zijn vrouw en twee dochters is hij op familieweekend in Parijs. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Liefde, Japan en wandtapijten

Op literair gebied is afgelopen jaar de belangstelling voor Japan opgebloeid: meerdere boeken hadden dit land als thema. Liefde, Japan en wandtapijten past met zijn beschrijvingen van het land tijdens de zestiende eeuw in deze trend. Chris Pasteger – een naam om in de gaten te houden? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Waarom? Daarom!

Rudyard Kipling, die iedereen kent van Jungleboek, schreef ook grappige verhalen over de belangrijkste kenmerken van dieren: vrolijke vertellingen die bijvoorbeeld beschrijven waarom een olifant een slurf heeft, een dromedaris een bult en waarom een kat zo eigenzinnig is. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Een jaar koken in de Provence

De Zuid-Afrikaanse Marita van der Vyver woont al jaren in Frankrijk en is getrouwd met een Fransman. Vanuit deze culinaire achtergrond kijkt ze in Een jaar koken in de Provence met een frisse blik naar de eet- en kookgewoontes van dit gebied. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram

Je kunt ons vinden via:

• www.facebook.com/deboekenkrant/

• https://twitter.com/Boekenkrant

• www.instagram.com/boekenkrant/

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 september verschijnt de volgende editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior, onze special over kinderboeken. 

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com