De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 24 april 2018

---

‘Voorjaarsopruim’

Met het mooie weer van afgelopen weekend is het voorjaar nu toch echt begonnen. Voor veel mensen betekent dit een grote schoonmaak. Ik stuitte per toeval op Opgeruimd! De manga van ’s werelds bekendste opruimgoeroe Marie Kondo. Met een grote ‘voorjaarsopruim’ bracht ik dit jaar het zonnetje in huis.

Vrij opgeruimd en nuchter van nature (dacht ik), woedde er opeens een spirituele storm in mij. Misschien waren het de eerste zonnestralen die mijn hoofd op hol joegen. Mijn eerste yogales was een hele ervaring en ook het lezen van de bestseller Opgeruimd! in stripvorm inspireerde mij in actie te komen. De essentie: opruimen is iets anders dan wegdoen. En: bewaar alleen de spullen waar je blij van wordt.

Aarzelend maar steeds zekerder van Kondo’s theorie gingen drie jaar studie-aantekeningen die hun dienst hadden bewezen de papierversnipperaar in. Wat belangrijk was, zou zich volgens Kondo in mijn hoofd bevinden. Opgelucht met de ruimte die ik hiermee voor het ‘nu’ schiep, lag er vanochtend een verrassing van mijn collega’s op mijn bureau: De happiness-goeroe van Jette Schröder. Dat is misschien dan wel weer wat veel van het goede, maar hun meelevendheid met mijn voorjaarswoede waardeer ik zeer.

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

janneke@boekenkrant.com

---

In mei verschijnt de eerste editie van de BKGeschiedenis

De Boekenkrant lanceert op 7 mei een nieuwe uitgave: BKGeschiedenis. In deze special is er aandacht voor geschiedenisboeken in brede zin; zowel fictie als non-fictie titels, voor kinderen en volwassenen. Na drie succesvolle edities van de BKHistorischeRomans wordt het blikveld van de BKGeschiedenis ruimer: deze special laat de lezer kennismaken met allerlei geschiedenistitels, van kinderboeken tot historische biografieën. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 7 mei

Op 7 mei verschijnt er weer een nieuwe editie van de Boekenkrant met ditmaal een nieuwe special als bijlage: BKGeschiedenis. Schrijversduo Nicci French was in Nederland voor de promotie van De dag van de doden en wij spraken met het echtpaar over dit laatste deel in de Frieda Klein-serie. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Krantenartikel: Interview met Franca Treur

Franca Treur staat vooral bekend als romanschrijfster, maar wist je dat ze ook al jaren schrijft voor de NRC en Trouw? Iedere week maakt ze voor deze media een kort verhaal psychologisch verhaal dat geïllustreerd wordt door beeldend kunstenaar Olivia Ettema. Ik sprak haar over Slapend rijk, het tweede boek waarin de vertellingen van het duo zijn gebundeld.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Winactie: The Guernsey Literary Society

Op 26 april aanstaande gaat de film The Guernsey Literary (and Potato Peel Pie) Society in première, naar het gelijknamige boek van Annie Barrows en Mary Ann Shaffer. Wij mogen 3 maal de filmeditie van het boek + 3 maal 2 vrijkaartjes weggeven voor deze voorstelling (wij hebben hem al gezien en waren erg enthousiast)!

Lees verder op boekenkrant.com

 

---

Spanning

Ondenkbaar

Ondenkbaar is de langverwachte opvolger van de voor de Schaduwprijs genomineerde thriller Ongrijpbaar van Bianca Nederlof. Het verhaal start met gewelddadige gebeurtenissen tijdens de Amsterdam Pride.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Erfenis 

Erfenis van Henk Apotheker & Kirsten van Dissel is door hun kennis van misdaad een zeer gelaagde thriller over familie, uitbuiting en nietsontziend egoïsme.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: De jacht op El Chapo

Het exclusieve verhaal van de undercoveragent die ’s werelds meest gezochte drugsbaron oppakte. Joaquín Guzmán Loera, beter bekend als El Chapo, maakte in de jaren tachtig carrière binnen het Sinaloa-kartel en groeide uit tot een van de rijkste, wreedste en machtigste drugsbaronnen van Mexico.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Deze maand verschijnt ook de eerste editie van de BKGeschiedenis als bijlage bij de Boekenkrant.  

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com