De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 28 januari 2014

Leesmap

Toen ik klein was, ontvingen we Iedere week de Leesmap: een verzameling van tijdschriften die een paar maanden eerder waren verschenen. Zo kwam het dat ik met Pasen altijd pas de kerst-editie van de Donald Duck onder ogen kreeg.

De Donald Duck was wekelijks het onderwerp van ruzie tussen de gezusters Abels. 'Nee, jij mocht hem vorige week al als eerste lezen!,' galmde er dan door het huis. En wanneer de Leesmapman een nieuwe Leesmap kwam brengen en de oude kwam ophalen, ontkenden we allemaal dat het stripblaadje op onze kamer lag - met een uitputtende speurtocht als resultaat.

De vechtlust waarmee ik en mijn zussen op de Donald Duck sprongen, is inmiddels, zoals bij velen, weggeëbd. Dit weekend was te zien tijdens het Gala van het Stripboek dat er vele schitterende beeldverhalen voor volwassenen bestaan. Ik vind het alleen jammer dat die niet meer door de Leesmapman bij mijn deur afgeleverd worden.

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

Activiteit van de week: 

Nationale Gedichtendag

Sinds het jaar 2000 is Gedichtendag ieder jaar hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen op de laatste donderdag van januari. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer.

Sinds 2013 vormt de Nationale Gedichtendag het startsein voor de Poëzieweek.

Klik hier voor meer informatie.

Achterflaprecensie-wedstrijd: Isabel Allende

Onze vorige achterflaprecensiewedstrijd over een boek van Gerda Crouset was een daverend succes. We ontvingen complete essays, gedichten en twitterrecensies, en kwamen erachter hoe creatief het Boekenkrant-publiek daadwerkelijk is. Nu heb je opnieuw de kans om je oordeel over een achterflap te geven. En dit keer is Isabel Allende aan het beurt.

Lees verder op boekenkrant.com

Literatuur

Leen je e-book bij de bibliotheek

Bibliotheken gaan met hun tijd mee en beginnen met het uitlenen van e-books, zo meldt de NOS. Deze downloads worden speciaal beveiligd zodat je alleen binnen je uitleentermijn (3 weken) de e-books kunt lezen.

Lees verder op boekenkrant.com

Boekfragment: Wat nooit is verteld

Elliot Perlman ontroert met zijn roman over de schokkende gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog en de harde strijd van Afro-Amerikanen om burgerrechten. Aan de hand van onbekend historisch materiaal leidt Perlman de lezer van het Europa van net na de oorlog via de zwarte burgerrechtenbeweging in de jaren zestig naar hedendaags New York.

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Thrillers Van der Vlugt verfilmd

De literaire thrillers van Simone van der Vlugt verschijnen nu ook op het witte doek. De filmrechten van De reünie en Het laatste offer zijn afgelopen donderdag verkocht aan Inspire Pictures en Column Film.

Lees verder op boekenkrant.com

Nederlandse fantasyschrijver gaat internationaal

De Nederlandse schrijver Thomas Olde Heuvelt gaat na Hollands grondgebied ook internationaal de literaire wereld veroveren. Zijn fantasybook HEX verschijnt volgend jaar in acht landen.

Lees verder op boekenkrant.com

Poëzie

Nieuwe titel: De veertig van Heytze

Voor De veertig van Heytze maakte Ingmar Heytze een ultieme keuze uit alle poëzie die hij ooit gelezen heeft.

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

Nieuwe titel: Sven

Journalist en schaatsexpert Johan Boef verdiept zich in dit boek in het mysterie van Sven Kramer. Het resultaat is een onthullend portret van Nederlands grootste levende sporticoon.

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

Een voorleescadeautje van De Wakkere Muis

Speciaal voor baby's, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Tussen 22 januari en 1 februari vinden overal in het land voorleesactiviteiten plaats. Om dit te vieren heeft Uitgeverij De Wakkere Muis een cadeautje voor je.

Lees verder op boekenkrant.com

Strips

Gala van het Stripboek: voor mensen die strips maken

Op 25 januari verzamelt de stripwereld zich in Den Haag voor het allereerste Gala van het Stripboek. We spraken met Caroline van der Lee, die het evenement opzette met Maartje de Haan, directrice van Museum Meermanno. Van der Lee: ‘In Nederland is overal een gala voor, behalve voor de strip.’

Lees verder op boekenkrant.com

Het Gala van het Stripboek

Afgelopen zaterdag vond het eerste Gala van het Stripboek plaats. Onder andere Dick Matena viel in de prijzen.Organisator Caroline van der Lee doet verslag.

Lees verder op boekenkrant.com

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com