De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 10 december 2013

Wereldwijd

Het is vaste prik als een beroemdheid overlijdt: de televisies worden overspoeld met in memoriams, documentaires en speciale uitzendingen. Iedereen zegt er iets over op z'n Facebookpagina. In de boekwinkels liggen opeens stapels autobiografieën. Het is tragisch en prachtig tegelijk dat de aandacht voor een bekendheid op ongekende wijze oplaait wanneer hij sterft.

Toch was de sfeer omtrent het sterven van Mandela anders dan anders. Men besefte hoeveel hij wereldwijd betekend heeft. De rouw is wereldwijd, vol respect en unaniem.

En de leesliefhebbers? Die lezen de autobiografie Long walk to freedom. En ook zij weten dat, dankzij Mandela, de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn.

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

Masterpiece: op zoek naar schrijverstalent

Op de Italiaanse televisie werd afgelopen zondag de eerste aflevering van Masterpiece uitgezonden, een talentenjacht voor schrijvers.

Lees verder op boekenkrant.com

Activiteit van de week: 

Rondleiding door Russisch Den Haag

Boekhandel Van Stockum, Den Haag   Angela Dekker geeft een rondleiding langs plekken van de Russische emigrégemeenschap in de binnenstad van Den Haag, naar aanleiding van haar boek Diplomaat van de TsaarToen in Rusland de revolutie uitbrak, kreeg de Russische gezant in Den Haag een zenuwinzinking en vertrok de eerste secretaris naar Washington om de Amerikanen tegen de bolsjewieken te mobiliseren. Paul Poustochkine, de tweede secretaris, moest het fort in Den Haag houden. Hij schreef zijn memoires om greep te krijgen op wat hem was overkomen. Klik hier voor meer informatie.

Nelson Mandela overleden

Nelson Mandela is niet meer. Het boegbeeld voor de strijd tegen apartheid overleed op 95-jarige leeftijd.

Lees verder op boekenkrant.com

Literatuur

Ambassadeurs over De wereld vergeten

De wereld vergeten pendelt heen en weer in ruimte en tijd en verhaalt over verliezen, moed, tweede kansen en wederopbouw. Een spannende roman die zich beurtelings afspeelt in de jaren vijftig en aan het slot van de twintigste eeuw, in Spanje zowel als in Californië, en die de lezer onverwachte intriges, vervlochten liefdes en personages vol passie en menselijkheid voorschotelt.

Lees verder op boekenkrant.com

Bonita Avenue wordt hoorspel

De bestseller Bonita Avenue van schrijver Peter Buwalda is vanaf 10 januari 2014 te horen op Radio 1. In opdracht van de publieke omroep NTR is het boek bewerkt tot 20-delig hoorspel, waarvan elke vrijdagavond om middernacht een aflevering wordt uitgezonden.

Lees verder op boekenkrant.com

Sharon Hagenbeek - Internationale literaire betrekkingen

In Dubai is er altijd iets ‘gaafs’ te doen. Zo was er de afgelopen maand een grote autobeurs in Dubai, en de duurste automerken waren vertegenwoordigd… uiteraard ook in de vorm van de Dubaiaanse politieauto’s.

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Hugh Howey – Silo

De aarde is onbewoonbaar geworden en de mensen wonen in een silo onder de rond. Na de dood van zijn vrouw besluit sheriff Holston de silo te verlaten. Hiermee neemt hij een groot risico: de atmosfeer buiten is zo giftig dat het vrijwel zeker zijn einde zal betekenen.

Lees verder op boekenkrant.com

Linda van Rijn – Off piste

Saskia, Nicolette en Judith gaan met hun vriendengroep op skivakantie in Saalbach. Peter, die al jaren bij de groep hoort, neemt zijn nieuwe vriendin Frederique mee – een mooie en succesvolle vrouw met arrogante trekjes.

Op de derde dag van hun vakantie besluit de vriendengroep off-piste te skiën. Een van de meiden komt ernstig ten val.

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

Levenslicht: hier en in de rest van de wereld

Elke dag worden er 364.501 kinderen geboren. Lieve Blancquaert is geïntrigeerd door hoe kinderen, verspreid over de continenten, op de wereld gezet worden. Birth day is het eerste boek van een reeks van drie boeken over de grote momenten in het leven. Na geboorte volgen huwelijk en dood.

Lees verder op boekenkrant.com

Poëzie

Literaire gedenksteen Vasalis in Leiden

Vandaag wordt in Leiden een bronzen plaquette onthuld van dichteres M. Vasalis (1909-1998). De plaquette is aangebracht op het studentenhuis waar Vasalis tijdens haar studieperiode Geneeskunde woonde, tussen 1927 en 1934.

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

Silber van Kerstin Gier

De hond snuffelde aan mijn koffer. Voor een drugsspeurhond was het een opvallend zacht en knuffelig exemplaar, misschien een soort labrador, en ik wilde hem net tussen zijn oren kriebelen toen hij opeens zijn bovenlip optrok en een dreigend ‘Woef!’ liet horen.

Lees verder op boekenkrant.com

Het avontuur tegemoet in Gullivers reizen van Geronimo Stilton

De Londense arts Lemuel Gulliver wil niks liever dan varen. Als hij terug is van zijn eerste reis begint het al snel weer te kriebelen en gaat hij per schip nieuwe avonturen tegemoet.

Lees verder op boekenkrant.com

Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Vanaf vandaag zijn we alleen nog maar te vinden via onze Facebookpagina: www.facebook.com/deboekenkrant.

Lees verder op boekenkrant.com

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 januari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com