De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 12 november 2013

Zien we je daar?

De oplettende maillezer zal hebben gemerkt dat de Boekenkrant Nieuwsbrief twee weken met vakantie is geweest. Wij van het Boekenkrant-team waren echter druk in de weer op de Boekenbeurs in Antwerpen. Maar ook na elf dagen vol kranten, beroemde schrijvers en boeken, gaan we vrolijk door: we maken ons op voor Crossing Border in Den Haag.

Kom niet alleen naar dit machtig mooie festival voor artiesten als Glen Hansard en schrijvers als Joost Zwagerman - maar kom vooral ook om een krant op te halen bij onze stand. En voor wie nog niet genoeg heeft van boekevenementen is er GRNVLD Sociëteit Literair in Baarn. Zien we je daar?

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

En de dagkaarten voor Crossing Border gaan naar...

Vandaag maken we bekend welke drie gelukkigen twee dagkaarten voor Crossing Border Den Haag hebben gewonnen.

Eva Bratanata heeft kaarten gewonnen voor de vrijdag. Melissa Stamper en Justin Beijer zijn ook winnaars. Beide mogen ze samen met een vriend of vriendin op zaterdag het festival verkennen. Winnaars, gefeliciteerd!

Lees verder op boekenkrant.com

Activiteit van de week:

Arthur Japin, Marjolijn van Heemstra en Thomas Möhlmann bij GRNVLD Sociëteit Literair

Noteer zondag 17 november in uw agenda. Op die middag is er weer een Sociëteit Literair in Kasteel Groeneveld. Hoofdgast van deze editie is Arthur Japin. Daarnaast zullen ook Marjolijn van Heemstra en Thomas Möhlmann hun opwachting maken.

Lees verder op boekenkrant.com

De Boekenbeurs in foto's

Elf dagen, duizenden bezoekers, ontelbare boeken, signeersessies en lezingen... De 77e Boekenbeurs in Antwerpen loopt vandaag op zijn einde. De Boekenbeurs was voor het eerst op de beurs. De sfeer in Antwerpen ook thuis beleven? Van signerende kabouters en vliegende boeken tot papieren piratenschepen- we kwamen het allemaal tegen. Bekijk hier een korte fotoreportage.

Lees verder op boekenkrant.com

De Boekenbeurs en Joost Zwagerman

Wie voor het eerst op de Antwerpse Boekenbeurs komt, voelt zich overweldigd door de grote hoeveelheid opvallende felgekleurde stands, banners, bordjes en zwermen zielsverwanten – of noem het lotgenoten, hoe dan ook, boekenliefhebbers in grote getale.

Lees verder op boekenkrant.com

De Boekendokter en de Boekenzoekers

Achterin een grote zaal van de Antwerpse Boekenbeurs, tegenover een restaurant, zit achter een ouderwets bureau met allemaal lades boekendokter Anna Luyten, bekend van De Morgen, NRC Handelsblad en Vrij Nederland. De kleine werkkamer ziet eruit als een ware doktersruimte.

Lees verder op boekenkrant.com

Literatuur

Margie van Jillian Cantor

Een aangrijpende roman over de vergeten zus van Anne Frank.

Lees verder op boekenkrant.com

Ton Rozeman – Wat ik van de liefde weet

De verhalen in de bundel Wat ik van de liefde weet zijn genadeloos. Maar vooral ook liefdevol.

Een moeder die niet weet om te gaan met haar dochter, die in het weekend thuiskomt uit een psychiatrische kliniek. Een man die een jeugdvriendin ontmoet en ontdekt wat hun gezamenlijke verleden voor haar betekende. Een vrouw die date met de wekker in ...

Lees online.

Roman De Bijbel – Het verhaal van God en ons allemaal

De auteurs Roma Downey en Mark Burnett haalden met hun tien uur durende tv-serie The Bible het journaal van de landelijke TV-zenders in de VS. De gelijknamige roman kwam tot stand op aandrang van kritische lezers van het scenario, die aangaven ‘Hier zou je een boek van moeten maken.’

Lees verder op Boekenkrant.com

Spanning

Een episch verhaal

Nachtfilm van Marisha Pessl is een opzienbarend boek. Het breed opgezette verhaal blijft continu prikkelen en intrigeren. De plot is bedrieglijk simpel: jonge vrouw wordt dood gevonden, politie denkt aan zelfmoord, een onderzoeksjournalist denkt van niet. Het laat veel ruimte over voor subplots, wendingen en intertekstualiteit, waar de auteur gretig gebruik van maakt.

Lees verder op boekenkrant.com

Langs de rand van de afgrond

Er is weer een nieuw James Bondboek verschenen, dit keer geschreven door William Boyd. Voor de fans is de oude vertrouwde superspion weer helemaal in zijn element. Alle essentiële zaken zijn aanwezig: droge martini’s, mooie vrouwen, actie, avontuur, snelle auto’s en een grote, machtige schurk.

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

Geschiedenis van een autofreak

Radio- en televisieman Eric Corton kent veel grote liefdes in het leven. Maar één ding komt toch op nummer één: auto’s. Corton is een echte autofreak en heeft dan ook zo’n twintig vehikels versleten. In Auto-biografie: een kofferbak vol verhalen brengt hij een ode aan al zijn auto’s.

Lees verder op boekenkrant.com

‘Onafhankelijk boodschappenadvies is geen overbodige luxe!’

Lightproducten waar je dik van wordt, vruchtendrank waar nauwelijks een vrucht aan te pas is gekomen, koekjes met transvetten die hartziekten veroorzaken... De levensmiddelenindustrie neemt het niet zo nauw met onze gezondheid. 

Lees verder op boekenkrant.com

Poëzie

Annelie David – Machandel

Annelie David neemt je mee naar plekken vol raadsels, schimmen, vreemde stemmen. Ze betovert je met haar gedichten, zodat je de wereld om je heen vergeet.

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

De insectenverzameling van Simon van der Geest

Bij de stand van de Taalunie op de Boekenbeurs in Antwerpen zit een groepje kinderen aandachtig te luisteren naar schrijver Simon van der Geest. Gewapend met een indrukwekkende verzameling insecten vertelt hij hen over Spinder, het boek waarmee hij onlangs de Gouden Griffel won.

Lees verder op boekenkrant.com

Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos – Alles wat je wilt weten over Sinterklaas

Springt Amerigo in één keer op het dak? Hoe vaak mag je je schoen zetten? En hoe weet de Sint dat je verhuisd bent? Kinderen stellen de meest wonderlijke vragen over Sinterklaas en Zwarte Piet.

Lees verder op boekenkrant.com

Help, we missen een welp! van Thea Stilton

Als eindopdracht van een cursus Documentaire Fotografie van Thea Stilton wordt de studenten gevraagd een fotoreportage te maken. Als de Thea Sisters met het plan komen om naar Afrika te reizen voor een heuse fotosafari, is Thea meteen enthousiast.

Lees verder op boekenkrant.com

Strips

Manu Larcenet – Blast 3

Blast 3 is het laatste deel van de Blast-trilogie, die het aangrijpende verhaal van Polza vertelt. Polza is een kolossale man die een heftig visioen krijgt na de dood van zijn vader. Hij noemt dit zelf een ‘blast’.

Aangewakkerd door zijn visioen koos Polza ervoor om als clochard door de bossen te zwerven. Toen werd hij door de opgepakt en ...

Lees verder op boekenkrant.com

Promotie

De nieuwe Paul Faassen: Dieren zonder honger

We vertrouwen ze meer dan wie ook, we weten wat ze voelen en denken.

We geven ze eigen kleding of eigen bier. We gaan met ze naar de psychiater en de mondhygiëniste. Van sommigen houden we op een andere manier, die eten we op.

In de voor Paul Faassen kenmerkende mix van subtiele lijnen, foto's, kleur,tekst en vooral veel humor, komt een bonte stoet van gehandicapte marmotten en gekapte papegaaien voorbij, maar ook verhitte honden en wasbeertjes die niet tegen hun verlies kunnen.

Dieren zonder honger toont de relatie tussen mens en (huis) dier in al haar facetten.

Paul Faassen, Dieren zonder honger, ISBN 978 90 76168 79 1 (€ 14,90)

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 december verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com