De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 7 april

---

Vier seizoenen

Terwijl ik dit typ breekt er net een waterig zonnetje door, maar tegen de tijd dat ik aan het einde van deze column ben aangekomen, zal het vast weer aan het sneeuwen zijn. Het is zo’n ‘vier-seizoenen-in-één-dag’-dag. Dat doet me denken aan een boek dat ik onlangs las, in maar één avond, dat me zowel liet snotteren als hardop lachen: Arlo van Floor Denil. Een graphic novel in haar typische cartoonstijl, waarbij ze je met de meest simpele lijntekeningen een hele emotionele reis laat doormaken. Het is een autobiografisch verhaal over haar beste vriend op de middelbare school, Arlo: een rebelse, scherpzinnige jongen, wiens talenten niet tot zijn recht komen binnen het schoolsysteem. Als hij zelfmoord pleegt, wordt Floor verscheurd door verdriet en schuldgevoel: had ze wel genoeg gedaan? Ze maakt een reis door die je niet koud kan laten.

Het boek dat ik momenteel aan het lezen ben omspant vele seizoenen, en vertelt het verhaal van maar liefst zes generaties: Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili. Ruim 1200 pagina’s tellend, zal ik hier wel iets meer dan één dag voor nodig hebben. Een rustgevend vooruitzicht.

Mirjam Mulder
Hoofdredacteur Boekenkrant
mirjam@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant, editie april 2021 - met Kazuo Ishiguro, Corine Hartman en David Bowie

In de april-editie van de Boekenkrant wordt de lezer uitgedaagd de fantasie de vrije loop te laten. Zo spreken we met illustrator Raoul Deleo over zijn betoverende prentenboek Terra Ultima. Hij vertelt ons over zijn fantastische ontdekkingstochten naar dit nog onbekende continent. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKFilosofie, editie april 2021 - met: Eva Meijer, Stine Jensen en Ignaas Devisch

De nieuwe editie van de BKFilosofie is verschenen! De inhoud sluit aan bij het thema van de Maand van de Filosofie: ‘De natuur was hier’. Filosoof Eva Meijer neemt hierin het voortouw als auteur van het essay van de Maand van de Filosofie, Vuurduin.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekhandel Hedel: Bijzondere klantenband

Boekhandel Hedel: Bijzondere klantenband

Elke maand bezoeken we een van de vele mooie Boekenkrant-boekhandels die ons taalgebied rijk is. Deze maand spreken we met eigenares José van Berge en haar dochter Sarah, die met z’n tweeën Blz. Boekhandel Hedel draaiende houden, en dat is niet niks in deze coronatijd.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Recensie: Jij komt er wel

Onze ouderen in een verpleeghuis plaatsen is voor velen een onderdeel van het leven. Een opa, oma, tante, oom die steeds minder voor zichzelf kan zorgen, moeten we zeker niet aan hun lot over laten. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk in zo’n verpleeghuis?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Het strand van de verloren schatten

Laat je meevoeren naar de ruige, stormachtige kust van Cornwall. Afgelopen maandag heeft de brigantijn Star of Dundee schipbreuk geleden voor Padstow. Haar bemanning van vijf koppen ging in de sloepen, die algauw omsloegen, en met droefheid moet worden gezegd dat allen verdronken.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: Een drieluik van waarde

In de thriller Een Meesterstuk van Peter Römer bezit de opa van Katja, Anton Hiemstra, een drieluik van Isaac Pietersz, een portretschilder uit de achttiende eeuw. Ogenschijnlijk van niet veel waarde, maar dan denken hij en zijn vriend Jacques een ontdekking te doen die de kunstwereld op zijn kop zal zetten. Echter, voordat ze zekerheid hebben over hun ontdekking, overlijden beide mannen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Interview: 'Mijn koffer is mijn thuis.'

Op 22 februari van dit jaar werd schrijver Arnon Grunberg vijftig jaar. Veertien jaar geleden ontmoette ik hem voor het eerst op missie in Afghanistan. Naar aanleiding van zijn verjaardag en het boek Slachters en psychiaters dat daarom verschijnt, ging ik met hem in gesprek. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Column Onze Taal: Vogelnamen

De redactie van  Onze Taal  zet iedere maand een bijzonder taalboek  in  de schijnwerpers. Deze keer Baardman & boterkontje van Toine Andernach. Waarom een roodborstje heet zoals hij heet, is iedereen wel duidelijk. En de naam drietenige strandloper is ook niet zo moeilijk te verklaren, of de naam van de rietzanger. Maar de pimpelmees? Pimpelt die te veel, of is hij pimpelpaars? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKYA.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com