De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 23 maart

---

Minibiebverhalen (2) 

In de voortuin staat een minibieb, ik schreef er eerder al over. Het boekenkastje op poten blijkt steeds meer een buurtfunctie te hebben. Er zijn mensen die standaard elke twee weken speciaal langsfietsen om naar romans te speuren; een andere vrouw kwam met haar zoon langs die altijd op zoek is naar goede non-fictie. Dus soms, als ik bij het raam aan de Boekenkrant zit te werken, doe ik de deur open voor een praatje. Zo kwam ik te weten dat als je in het centrum van Amsterdam komt, je een bezoek aan Kok Antiquariaat niet mag overslaan. Op mijn beurt gaf ik de tip mee dat de ander zeker eens in Antiquariaat Dick Zandbergen in Maarssen moet rondkijken. Overigens hoorde ik enkele dagen geleden dat dit antiquariaat begin april zijn deuren sluit en ik weet niet wat er daarna met het mooie assortiment gebeurt. 
Inmiddels hebben we een schrijfblokje in de minibieb liggen, voor het geval bezoekers een boekentip vragen, een korte recensie willen achterlaten of willen laten weten dat ze wachten op een boek dat terugkomt. Sommige titels zijn echter zodanig in trek in de buurt, dat ze naar alle waarschijnlijkheid nooit meer terugkomen. 

Mireille Bregman 
Redacteur Boekenkrant 
mireille@boekenkrant.com

---

De april-editie van de Boekenkrant verschijnt op 6 april

In de april-editie van de Boekenkrant wordt de lezer uitgedaagd de fantasie de vrije loop te laten. Zo spreken we met illustrator Raoul Deleo over zijn betoverende prentenboek Terra Ultima. Hij vertelt ons over zijn fantastische ontdekkingstochten naar dit nog onbekende continent. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Al wat goud op de bergen is

Een overweldigend avonturenverhaal dat de stereotypen van de klassieke western op zijn kop zet. Een onvergetelijk verhaal over het verlangen van een immigrantenkind naar een thuis, en een opmerkelijke roman over familieleden die door herinneringen en geheimen verbonden zijn. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Interview Ine Boermans: 'Als je doodgaat, dan gaat iedereen met je aan de haal’

Interview Ine Boermans: 'Als je doodgaat, dan gaat iedereen met je aan de haal’

Ine Boermans debuteert met Een opsomming van tekortkomingen, een roman die kan worden gedefinieerd als ‘kort en goed’. We volgen het leven van Lot, die als kind heen en weer werd gespeeld tussen haar rebelse moeder en moeilijke vader. Als haar moeder plots overlijdt, valt Lots wereld in duigen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Alles wat je zegt is belangrijk

Hoe noem je een koe die morst? Een knoei. Billie wil niets liever dan op een podium staan en moppen vertellen. Er is maar één probleem, Billie stottert en mensen die stotteren kunnen geen cabaretier worden… toch? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: Sluit de deal van je leven

Toen Zorah nog maar vijf jaar was, sloeg haar vader haar moeder voor haar ogen dood met een bijl. Vijfentwintig jaar later is ze een ambitieuze jonge vrouw en een succesvol business consultant bij Cloverleaf. Ze staat op het punt een grote deal te sluiten als ze een schokkend bericht krijgt van een anonieme afzender.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Interview: ‘Mijn message: wees zachter voor jezelf’

Interview: ‘Mijn message: wees zachter voor jezelf’

Ze wordt wel de 'fit queen van Nederland' genoemd: Fajah Lourens, ooit begonnen als actrice in GTST, nu gezondheidsgoeroe met een eigen filosofie via de website mykillerbodymotivation.com. Zojuist is haar nieuwe boek Killerbody Lifestyle verschenen, waarin Fajah laat zien dat ze tot hele nieuwe inzichten is gekomen…

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Groen, groener, groenste kookboek in tijden

Met Een kookboek weet Seppe Nobels maar liefst 450 klassiekers ten tonele te brengen. De chef van het befaamde groenterestaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen deelt zijn culinaire erfgoed met de daarbij behorende liefde voor groente.  Door Sabrina de Wit  Als kind wilde Seppe Nobels boer of kok worden. Het laatste is het geworden. Desondanks is zijn respect voor de natuur op bijna elke pagina terug te vinden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Interview Annemarie Haverkamp: Zeventig levensverhalen in een boek

Interview Annemarie Haverkamp: Zeventig levensverhalen in een boek

Het is Annemarie Haverkamp niet vreemd om heftige verhalen over het einde van een mensenleven te schrijven. Vorig jaar verscheen haar bekroonde roman De achtste dag, over een terminaal zieke man, en de journaliste maakte al eerder verhalen over (jonge) mensen die afscheid nemen van het leven. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKFilosofie.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com