De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 23 februari

---

Bladwijzers

Oei, ik lijk wel zo'n reusachtige verzamelaar te worden, van wie de kamers uitpuilen. Gelukkig valt het bij mij nog mee: ik heb een mooie collectie bladwijzers. Deze veelal rechthoekige kartonnetjes berg je nu eenmaal makkelijk op in een bureauvakje (van groot naar klein natuurlijk). Van veel bladwijzers weet ik nog waar en wanneer ik ze kreeg of kocht. In museumwinkels, waar dan ook in het land, koop ik meestal een magnetisch boekenleggertje met een afbeelding van een favoriet schilderij. Zo heb ik een groene boekenwurm vanaf de basisschooltijd en kreeg ik laatst met mijn verjaardag een met klaprozen uit Frankrijk. Tijdens een vakantie in Parijs kocht ik een kunstige in de Conciergerie, waarin het gebouw uit het papier uitgesneden was. In de Rotterdamse Kunsthal vond ik een mooie met een werk van Keith Haring erop.  Sommige boekenleggers verzamel ik op de Antwerpse Boekenbeurs, tijdens activiteiten in de Boekenweek of op Bookstore Day. Andere krijg ik standaard binnen van een paar boekhandels. Zo blijkt: ook met bladwijzers kun je de wereld over én ik ben lang niet de enige die ze verzamelt. 

Mireille Bregman 
Redacteur Boekenkrant
Mireille@boekenkrant.com 

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt 1 maart

Deze maart geen Boekenweek, maar wel gewoon een nieuwe Boekenkrant. In de komende editie geven wij een aantal bijzondere kijkjes-achter-de-schermen, zoals bij Arnon Grunberg, die we spreken naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag en zijn nieuwe boek Slachters en psychiaters.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Help de boekhandels staande te houden

Lokale boekhandels vinden allerlei manieren om overeind te blijven ondanks de nieuwe  lockdown. Veel van hen bezorgen nu bij klanten aan huis, wat een hoop positieve reacties  oplevert. Om hen te steunen, is het nu belangrijker dan ooit om bij je lokale boekhandelaar je bestellingen te doen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekhandel Scheveningen: Van taarten tot zelfgemaakte ansichtkaarten

Elke maand bezoeken we een van de vele mooie Boekenkrant-boekhandels die ons taalgebied rijk is. Deze maand gingen we in gesprek met Marianne van den Berg van Boekhandel Scheveningen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuw: Een opsomming van tekortkomingen

Een indringende debuutroman over verlies en familiebanden, geschreven in een droog-absurde stijl, waardoor de lezer schatert waar hij/zij eigenlijk zou moeten huilen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Interview Lize Spit: ‘Met Ik ben er niet wilde ik de vraag stellen: wat is normaal?’

De geliefden Leo en Simon lijken voor elkaar gemaakt te zijn. De dood van hun moeders in hun jeugd bindt hen als twee scheefgezakte pilaren die elkaar overeind houden. Maar dan gaat Simon zich vreemd gedragen en brokkelt hun wankele wereld langzaam maar zeker af.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: Geen ontsnapping mogelijk

Schrijver worden is altijd een droom geweest voor Carol. Wanneer een vriendin haar vertelt over de schrijfcursus Kill Your Darlings, een jaarlijkse schrijfcursus van auteur Victor Aster op Big Rock Island, besluit Carol om zich hiervoor aan te melden. Maar dan worden er twee cursisten op vreselijke wijze vermoord, en er is géén communicatie met het vaste land mogelijk.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: De kracht van samen

In De kracht van samen lezen we verhalen van sleutelfiguren en bekenden van Hella van der Wijst over de impact van de coronacrisis op hun leven. Onder hen de burgemeester van Meierijstad, Kees van Rooij, een begrafenisondernemer, een IC-verpleegkundige en een schooldirecteur.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Column Onze Taal: Woorden met verhalen

De redactie van Onze Taal zet iedere maand een bijzonder taalboek in de schijnwerpers. Deze keer Helder mij even op van Ewoud Sanders.       

Lees verder boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 maart verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKGeschiedenis.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com