Boekenkrant Nieuwsbrief - 17 juni 2020

---

 

Eerste keer 

Voor alles is een eerste keer, zo ook voor een boekhandelsbezoek-nieuwe-stijl. De grotere boekhandels durven het weer aan om auteurs uit te nodigen of leesclubs te organiseren. Voor de juni-editie van de Boekenkrant heb ik contact gehad met auteur Daan Heerma van Voss over de Coronakronieken, een boek waarvan de opbrengsten direct en alleen naar de boekwinkel gaan. Toen ik zag dat hij in boekhandel Blokker te Heemstede geïnterviewd zou worden, moest ik er daarom gewoon heen. Eerst is het wennen als je de ruimte binnenkomt: wie gaat waar zitten? Mensen kijken schichtig om zich heen. Gelukkig ebde dat vervelende gevoel snel weg toen het gesprek begon. Er zijn ook boekhandelaren die het anders aanpakken met video-evenementen. Op deze manier kun je ook makkelijker in contact komen met buitenlandse auteurs, zoals Pierre Jarawan. Hij zal vanavond te zien en te horen zijn in een livestream met de boekhandels Jacques Baas en Blokker. Ik heb zin in dit interview-nieuwe-stijl. 

Redacteur Boekenkrant

mireille@boekenkrant.com

---
Redactiestagair(e) gezocht!

Redactiestagair(e) gezocht!

Het zijn vreemde tijden, maar gelukkig gaan veel dingen gewoon door. Wij werken met een klein team op een kantoor dat ruim genoeg is om de coronamaatregelen te kunnen handhaven. Ben jij op zoek naar een stage waarin jij jouw schrijftalent kunt ontwikkelen of verfijnen? Klik dan gauw op de link! 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant-schrijfwedstrijd: 'Stopcontact'

Boekenkrant-schrijfwedstrijd: Stopcontact

Stopcontact van Karin Bisschops is een psychologisch verhaal waarvan de eerste zinnen direct doen vermoeden dat hoofdpersoon Jasmijn iets heftigs heeft meegemaakt. Maar is alles eigenlijk wel zoals het lijkt?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Recensie: Tussenruimte

Recensie: Tussenruimte

De debuutroman Tussenruimte van Vanessa Oostijen gaat over papierkunstenares Christina, haar bruidegom Tom en hun keuze om kort na hun huwelijksdag elk hun ambitie waar te maken.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Zeg maar Joe

Zeg maar Joe is een bijzonder, prikkelend en actueel verhaal van ondernemer Martin van Es en bestsellerschrijver Andrew Crofts. Hoopgevende inzichten, verpakt in romanvorm. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: nijntjes verjaardag

Boekfragment: nijntjes verjaardag

Hoera! Op 21 juni wordt nijntje 65 jaar. Om dit te vieren is nijntjes verjaardag uitgebracht. In dit lichtgewicht kartonboek zie hoe je nijntje haar verjaardag viert. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Interview: M.J. Arlidge

Interview: M.J. Arlidge

Op 1 juni starten de Spannende Boeken Weken. Voor de eenendertigste keer zet de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse boek (CPNB) het thrillergenre in de kijker. De Britse misdaadauteur M.J. Arlidge, bekend van de serie met inspecteur Helen Grace, nam dit jaar het schrijven van het geschenkboek op zich: Wat jij niet ziet.   

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: OER

Boekfragment: OER

OER is een meeslepende vertelling die op een nieuwe manier een verbinding legt tussen Gods grote verhaal in de Bijbel en hedendaagse inzichten vanuit de wetenschap. 

Lees verder op boekenkrant.com 

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com