Boekenkrant Nieuwsbrief - 6 mei 2020

---

Keuzes

Vorige week hebben we met de redactie weer een nieuwe Boekenkrant afgemaakt. Vanaf deze week is het resultaat in de boekhandel te bewonderen; wij vinden deze editie in elk geval mooi geworden. Op de voorkant zie je een afbeelding uit Hoe fel de zon ook scheen, een verhalenboek van Arend van Dam over de Tweede Wereldoorlog. Deze oorlog lijkt vaak zwart-wit, maar de mensen leefden toen ook in kleur en beleefden gewone dagen. Daarom is gekozen voor kleurige illustraties. Omdat dit boek goed paste bij herdenkingsmaand-mei, leek ons dit een mooie omslag voor de nieuwe Boekenkrant.

Het voordeel van werken bij de Boekenkrant is dat je soms boeken op de redactie ziet liggen die je niet automatisch zelf zou hebben opgepakt. In de afgelopen weken had ik niet veel tijd om een (dik) boek te lezen, dus toen ik een verhalenbundel van Enne Koens zag, was de keus snel gemaakt. Stamina stelde niet teleur. Details bleken belangrijk om het hele boek te begrijpen. Bijzonder!

Heb je ook een verrassende leestip? Deel het via onze sociale media, of stuur een e-mail.

Mireille Bregman

Redacteur Boekenkrant

mireille@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie mei 2020 - Met Arend van Dam, Minka Nijhuis en Alice Hoffman

In de mei-editie van de Boekenkrant staan we stil bij het thema vrijheid. Zo spreken wij met kinderboekenauteur Arend van Dam, die met zijn nieuwe boek Hoe fel de zon ook scheen aan kinderen laat zien dat de Tweede Wereldoorlog meer was dan alleen zwart-wit foto's. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant lanceert schrijfwedstrijd

Boekenkrant lanceert schrijfwedstrijd

Zoek jij een nieuwe uitdaging, of heb je juist een uitlaatklep nodig? Doe mee met onze schrijfwedstrijd en maak kans op een publicatie in de Boekenkrant!

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Thomas Verbogt

Geen eenden of zwanen op het water en nergens mensen. Er zijn slechts de herfstkleuren die weerkaatsen in een glad wateroppervlak op de voorkant van Als je de stilte ziet. Titel en omslag van de nieuwe roman van Thomas Verbogt zijn voor elkaar gemaakt. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: De smeekbede

De smeekbede is een indringende historische roman over slavernij in Suriname. Waarom stuurt een vrijgemaakte zwarte vrouw een vraag om hulp naar haar vroegere meester?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Ons kasteel aan zee

Petra woont met haar oudere zus Magda en haar ouders in hun ‘kasteel aan zee’: het huis bij de vuurtoren waar vier kenmerkende grote stenen voor staan. Petra houdt van het wonen aan de kust van Engeland: ze is gehecht aan de constante harde wind, het rollen van de golven en het weidse uitzicht. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Held zonder vaderland

Als arts bij de Eerste Poolse Pantserdivisie hielp Dolek Guensberg bij de bevrijding van Nederland. Zijn dochter Miriam schreef Held zonder vaderland om haar vaders levensgeschiedenis te ontsluiten. Het boek laat zich beter als eerbetoon dan als biografie omschrijven. Het belang ervan schuilt erin dat bepaalde feiten over de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar na dato, aan de vergetelheid worden ontrukt. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Reizen door de pagina’s

Een boek lezen is alsof je een reis maakt door je onderbewustzijn. Alsof de pagina’s je meevoeren naar een ander universum, waar jij je in de hoofden van de personages bevindt. Hun gedachten zijn jouw gedachten, hun avontuur is jouw avontuur. En dat is een fijne bevrijding uit de dagelijkse sleur.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 juni verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com