Boekenkrant Nieuwsbrief - 28 januari 2020

---

Boeken en hoestdrank

De griep is weer volop slachtoffers aan het maken en ook ik ben gesneuveld aan de epidemie. Hoestend op de bank schrijf ik deze column. Ziek zijn is nooit leuk, maar een van de weinige voordelen die het met zich meebrengt, is de mogelijkheid om meer boeken te kunnen lezen. Zo heb ik de afgelopen dagen het boek Normale mensen van Sally Rooney gelezen en ben ik begonnen aan Farao van de Vliet van Kader Abdolah. Een interessant boek over twee oude vrienden die samen op avontuur gaan om een mummie naar Egypte terug te brengen. Het verhaal speelt zich onder andere af in Leiden, wat voor mij extra leuk is gezien ik er woon. De twee vrienden gaan bijvoorbeeld naar het Rijksmuseum van Oudheden, wat een absolute aanrader is mocht je ooit in Leiden langskomen. Helaas gaat het lezen mij op dit moment niet zo goed af. Intermezzo’s van hoestbuien en hoestdrank slikken halen mij uit mijn concentratie. Ook helpt het niet dat mijn kat soms op mijn boek of op mijn laptop springt om aandacht te eisen, maar gezellig is het gelukkig wel.

Verder is het morgen een belangrijke dag voor mij. Het is namelijk de laatste dag dat ik bij de Boekenkrant werk. Mijn stage van vier en een halve maand was niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk. Van het bijhouden van de social media tot het interviewen van schrijvers, ik heb ervan genoten! Gelukkig is er altijd ruimte voor recensenten, dus zal ik de komende tijd nog lekker boeken blijven lezen voor de Boekenkrant.

Jeroen van Wijk

Redacteur Boekenkrant

jeroen@uhb.nl

---
Het februari-nummer van Schrijven Magazine

Het februari-nummer van Schrijven Magazine

Het komende nummer van Schrijven Magazine ligt rond 14 februari in je brievenbus. Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 3 februari 16:00 uur!

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur 

Boekfragment: Mijn hart gaat door

In de romantische komedie Mijn hart gaat door brengt de drieëntwintigjarige Pontus, die nogal neurotisch is en aan een depressie lijdt, nieuwjaarsdag thuis bij zijn ouders door. Behalve zijn zus en zwager is zijn geliefde oma ook van de partij. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Column Lex Jansen: Schrijven en vertalen

Column Lex Jansen: Schrijven en vertalen

Enige tijd geleden waren vertalers Hilde Pach en Martin de Haan te gast in de Antoniebreestraat te Amsterdam, bij het Cultureel en literair centrum, ‘Huis de Pinto’. Dit schitterende pand uit het begin van de zeventiende eeuw stond in de jaren ’70 van de vorige eeuw op de nominatie om gesloopt te worden.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Recensie: Zwarte golven

Bram Bakker is psychiater en schrijver. Hij las voor ons de thriller Zwarte golven, waarin Tim en Julia door miljonair Robert worden gevraagd op zijn zeiljacht mee te varen naar Corfu. Maar is Robert wel wie hij zegt?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Artikel: Dwalen door een magisch decor

Artikel: Dwalen door een magisch decor

Een tijdlozer verhaal dan Alice in Wonderland bestaat haast niet. Een van de mooiste versies van deze klassieker is die van illustrator Floor Rieder uit 2014, bekroond met de Libris-prijs voor mooiste boekomslag. Nu komt het verhaal opnieuw tot leven in een theatervoorstelling van Mariska Simon, waarvoor Rieder een magisch pop-up decor maakte.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Krijgsmacht en handelsgeest

In Krijgsmacht en handelsgeest worden de Staatse vloot en het Staatse leger voor het eerst gezamenlijk in één studie geanalyseerd. In dit fragment lees je over het Rampjaar 1672, het begin van de Hollandse Oorlog.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com