Boekenkrant Nieuwsbrief - 4 december 2019

---

Cadeaustress

December is misschien wel de meest stressvolle maand van het jaar – in ieder geval als het om het uitzoeken van cadeaus gaat. Wat moet je nu weer aan je familie geven? Het lijkt wel een universele regel dat vaders nooit iets kunnen bedenken dat ze nog zouden willen krijgen: ‘Ik heb alles al,’ luidt het standaard verweer. Ook wil je je moeder weleens iets anders geven dan de zoveelste ketting of bloempot. En wat geef je ooit aan je puberbroertje?

Uiteindelijk zoek ik vaak mijn heil bij een boek. Een cadeau waar ze lang van kunnen genieten en dat makkelijk te personaliseren is. Ook voor mensen die niet van lezen houden zijn er tal van opties: waar ik mijn moeder gerust blij kan maken met een dikke historische pil, geef ik mijn broertje eerder een quizboek voor op vakantie en mijn zus een heerlijk kookboek. Of denk eens aan een mooi fotoboek, een weetjesboek, een reisgids… En gelukkig kan ik bij mijn ‘verzamelvader’ altijd nog met de nieuwe Asterix aan komen zetten. Zou dat ook zo’n universele regel zijn?

 

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie december 2019 – Met Nino Haratischwili, Geert Mak en Ish Ait Hamou

December is de perfecte maand om lekker warm op de bank met een goed boek de laatste dagen van het oude jaar door de brengen. Deze editie van de Boekenkrant staat dan ook boordevol winters leesvoer, van dikke pillen tot sprookjesachtige verhalen en ijzingwekkende thrillers.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Jonathan Safran Foer

De mensheid staat in de schulden. We verbruiken nu al vijftig procent meer aan grondstoffen dan wat de Aarde kan aanvullen, waarschuwt Jonathan Safran Foer in zijn nieuwe boek Het klimaat zijn wij. Zijn betoog: ‘We kunnen niet langer blijven leven zoals we gewend zijn en daarnaast ook de planeet behouden die we gewend zijn.’ 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: De dood van Jezus

Met De dood van Jezus zoekt de Zuid-Afrikaanse Nobelprijs-winnaar J.M. Coetzee naar de oorsprong van alles en toont hij eens te meer zijn meesterschap. Davíd is tien jaar geworden en voetbalt elke week met zijn vrienden. Ze hebben geen teams of regels: soms staan er dertig in het veld en soms slechts vijf.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Stad van glas

Stad van glas is de eerste thriller van Robert Pobi met rekenwonder en FBI-agent Lucas Page in de hoofdrol. Tijdens een van de ergste sneeuwstormen sinds jaren wordt in New York een FBI-agent in zijn auto doodgeschoten door een sluipschutter. Er is maar één man die kan achterhalen waar het onmogelijke schot vandaan kwam: rekenwonder extraordinair dr. Lucas Page.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Stoere series voor jonge verzamelaars

Een goede boekenserie geeft niet alleen uren leesplezier, maar staat vaak ook prachtig in je boekenkast. Van nieuwe reeksen en langverwachte vervolgdelen tot bijzondere heruitgaven: de Boekenkrant tipt een aantal series die zeker niet in je verzameling mogen ontbreken.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Column: Rot zelf lekker op

De redactie van Onze Taal zet iedere maand een bijzonder taalboek in de schijnwerpers. Deze keer Rot zelf lekker op van Piet van Sterkenburg. Eskimo’s hebben vijftig woorden voor sneeuw, zo zegt men, maar is dat nou zo bijzonder? Wij Nederlanders hebben wel vijfhonderd woorden – minstens – voor personen die we (tijdelijk of permanent) niet mogen: domoor, troel, kluns…

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 januari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com