Boekenkrant Nieuwsbrief - 12 november 2019

---

Ik neem wel een boek mee of twee

Door het koude weer verlang ik weer naar de zomer. Terwijl ik uit het raam staar, moet ik denken aan afgelopen zomervakantie. Ik was een aantal weken in Servië en ik heb daar volop zitten lezen. Toch neem ik vrijwel iedere vakantie teveel boeken mee. Afgelopen zomer had ik bij elkaar acht titels meegenomen, in de hoop dat ik er minimaal zeven zou uitlezen. Tot mijn spijt bleef ik ergens halverwege haken en heb ik de resterende boeken eigenlijk voor niks de hele vakantie meegesjouwd. 

Gelukkig is het nooit een ramp om teveel literatuur mee te nemen. Los van het sjouwen biedt het wel keuzemogelijkheden. Tijdens mijn vakantie kon ik bijvoorbeeld kiezen of ik verder wilde gaan in The Lord of the Rings van Tolkien, inspiratie wilde halen uit de dichtbundel Staat van F. Starik of toch wilde beginnen aan de literaire roman De slinger van Foucault van Umberto Eco. Het weer in Servië was gelukkig heerlijk en omdat ik zoveel boeken mee had, kon ik kiezen voor het beste verhaal om in het zonnetje te lezen: het epische gedicht Mei van Herman Gorter.  

Jeroen van Wijk 

Redacteur Boekenkrant

jeroen@uhb.nl

---
Nu verschenen: Boekenkrant editie november 2019 – Met Jonathan Safran Foer, Oek de Jong en Ellen Deckwitz

Nu verschenen: Boekenkrant editie november 2019 – Met Jonathan Safran Foer, Oek de Jong en Ellen Deckwitz

Het einde van het jaar is een tijd voor reflectie. Deze november spreken we onder andere met Jonathan Safran Foer, die ons vertelt over de angstaanjagende gevolgen van de veehouderij op het klimaat en ons met Het klimaat zijn wij concrete adviezen geeft om daar iets tegen te doen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

De redactie tipt: boeken voor de planeet

Het klimaat is aan het veranderen, maar de mens ook. Ieder jaar is er meer aandacht voor een van de grootste onderwerpen van de 21ste eeuw, namelijk het klimaatprobleem. Het is dan ook niet gek dat het thema van de campagne Nederland Leest dit jaar duurzaamheid is. De Boekenkrant-redactie tipt drie boeken rondom dit thema.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Stephan Enter

Interview: Stephan Enter

Brevendal, jaren tachtig. Oscar kan niet wachten om te gaan studeren en de saaiheid van het dorp achter zich te laten. Zijn zus Louise keert terug uit haar studiestad en vraagt zich af hoe ze zich moet verhouden tot haar wortels. Het zijn de twee verhaallijnen van Pastorale, de nieuwe roman van Stephan Enter over familie, geloof en wrok.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Een spel van leven en dood

Een spel van leven en dood

De tip van haar open schoen bleef achter een rotspunt hangen. Met een stevige smak kwam de zeventienjarige Livia Holt op de stenen terecht. Ze schaafde haar polsen en een kei reet de huid van haar knie open. Ze veegde haar losse, lichtbruine haren uit haar gezicht en begon hartverscheurend te snikken. Ze wilde niet sterven.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Geen taboe voor Theroux

Boekfragment: Geen taboe voor Theroux

In Geen taboe voor Theroux neemt Louis Theroux de lezer mee op reis door zijn onverwacht succesvolle carrière, die zich ontwikkelde van een aarzelende toezegging aan de BBC om een eigen serie te ontwikkelen tot zijn prijswinnende documentaires. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Recensie: Aan tafel met Charles Dickens

Recensie: Aan tafel met Charles Dickens

Er bestaan al Charles Dickens-kerstmarkten, dus een kookboek met de naam van de Engelse schrijver in de titel kan er ook wel bij. Feest wordt het gegarandeerd met de huiselijke negentiende-eeuwse recepten uit Aan tafel met Charles Dickens

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 december verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com