Boekenkrant Nieuwsbrief - 24 september 2019

---

Schrijvers in het wild

Dat je in het Ambassade Hotel in Amsterdam bekende schrijvers tegenkomt, is niet zo’n verrassing. Als een buitenlandse auteur naar Nederland komt om zijn boek te promoten, zal hij negen van de tien keer in dat hotel aan de Herengracht verblijven. Zo zat ik daar onlangs nog aan tafel met Jonathan Safran Foer, om over zijn nieuwe boek Het klimaat zijn wij te praten (daarover meer in de Boekenkrant van november!).

Op vakantie verwacht je echter niet om schrijvers tegen het lijf te lopen. Afgelopen zomer bracht ik een bezoek aan Genua, de wervelende havenstad aan de Italiaanse Riviera. Ik kende dit middeleeuwse doolhof van steegjes onder andere uit Ilja Leonard Pfeiffer’s roman La Superba en zijn zomercolumns in het NRC, waarin hij verslag doet over de eigenzinnige bewoners en verhit uitziende toeristen. Eenmaal opgeklommen naar het oude centrum, gingen we op zoek naar een hoognodige kop koffie. Bij het eerste pleintje met cafés dat we tegenkwamen wilden we gaan zitten, maar wie zat daar naast het enige vrije tafeltje? Juist. Ilja Leonard Pfeiffer, inclusief driedelig pak.

We zijn maar even verder gelopen. We hoefden niet zo graag in zijn volgende column op te duiken.

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@uhb.nl

---

Literatuur

Interview: Anne-Gine Goemans

Een in zichzelf gekeerde Japanse man, een jonge veganist met een landrover, een exotische dame in een oudroze lammycoat en een 86-jarige non met een betonschaar. In Holy Trientje maken we kennis met een bont gezelschap personages, dat ten strijde trekt tegen de kernwapenindustrie.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Net nitroglycerine

Het is 5 januari en in Jönköping wordt het jaarlijkse ondernemersfeest gehouden. Topadvocaat Niklas Bromander en zijn vrouw Isabelle behoren tot de gasten. Niet veel later wordt Niklas dood aantroffen in een garage in het centrum van de stad en is Bromanders oudste dochter spoorloos verdwenen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Meer geluk dan niet

De zestienjarige Aaron heeft het moeilijk. Na een familiedrama is hij vergeten hoe het voelt om gelukkig te zijn. Hij vestigt zijn hoop op een revolutionaire ingreep die zijn geheugen kan resetten.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: De krant

Je hebt er nu een in je handen, maar wanneer verscheen de eerste Nederlandse krant eigenlijk? In De krant beschrijven historici onder redactie van Huub Wijfjes en Frank Harbers de geschiedenis van dit medium vanuit verschillende invalshoeken. Het resultaat is een interessant boek met meer dan alleen maar droge feitjes.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Nieuwe titel: Een mensenleven geleden

Nieuwe titel: Een mensenleven geleden

Jaap Robben liep van Lommel naar Renkum, om te zien wat er van Operatie Market Garden, nu precies 75 jaar geleden, terug te vinden is in het landschap, in ons dagelijks leven en vooral in de mensen.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Het oktobernummer van Schrijven Magazine

Het oktobernummer van Schrijven Magazine

Het komend nummer van Schrijven Magazine wil je niet missen! Lees hier alvast wat je ervan kunt verwachten.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com