Boekenkrant Nieuwsbrief - 10 september 2019

---

Lena Lijstje

Ken je Lena Lijstje nog? Het weifelende tienermeisje uit de gelijknamige boekenserie van Francine Oomen? Net als Lena ben ik dol op lijstjes. Niet omdat ik niet kan kiezen, maar wel om net als zij de warboel in mijn hoofd de baas te worden. Zo vind ik het heerlijk om op een rijtje te zetten wat ik elke dag moet doen, maar heb ik ook to do-lijstjes voor de lange termijn, boodschappenbriefjes voor de supermarkt én voor spullen die ik elders moet halen. Daarnaast prioriteer ik ook nog alles op een wijze die alleen ik blijk te begrijpen. Zo komt mijn vriend wel thuis met tandpasta (daar stond een dikke pijl voor, want die was op), maar niet met ‘iets lekkers’ (want dat stond tussen haakjes, en misschien maar beter ook). Laatst is het boek Wat ik vond in 10.000 boodschappenbriefjes verschenen; ik ben benieuwd welke karakterschets ze van mij zouden maken op basis van mijn krabbels…

Net als dat ik niet zonder het papieren boek zou kunnen, ben ik ook geen fan van digitale lijstjes. Niets is toch fijner dan bij een voldane taak een vinkje te kunnen zetten of deze door te krassen, om aan het einde van de riedel het hele briefje te kunnen verfrommelen of verscheuren? Hoe eerder, hoe beter! Toch is er één lijstje waarvan ik hoop dat die nooit eindigt, namelijk die van alle mooie boeken die nog op me liggen te wachten om gelezen te worden.

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

janneke@uhb.nl

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie september 2019 – Met Anna Woltz, Anne-Gine Goemans en Stefan Brijs

In de september-editie van de Boekenkrant maken we een aanloop naar de Kinderboekenweek begin oktober. Anna Woltz, die het geschenkboek Haaientanden schreef, vertelt over haar dappere personages op hun bizarre fietstocht langs het IJsselmeer. Ook de andere titels op de jeugdpagina’s staan in het teken van reizen, het thema van de Kinderboekenweek dit jaar.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Recensie: In het diepe

De zomer is de perfecte periode om rustig bij te lezen en om, letterlijk of figuurlijk, ‘over de grenzen heen’ te lezen. Tijdens mijn vakantie werd ik meegevoerd naar het zonovergoten Italië door de recent verschenen roman In het diepe van de Italiaanse bestsellerauteur Fabio Genovesi.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: De heilige

In het nieuwe boek van Martin Michael Driessen vertelt Donatien, die geboren wordt in het jaar van de Franse Revolutie, zijn levensverhaal in de vorm van een hedonistische schelmenroman. Hunkerend naar roem en erkenning buit hij al zijn talenten uit in het opportunistische spel van het menselijk bestaan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Hoe ver zou jij gaan voor één laatste druppel?

In Californië heerst een droogte als nooit tevoren; het leven is een lang lijst met verboden geworden. Tot er nergens meer een druppel uit de kraan komt… Lees hier alvast een fragment uit dit spannende nieuwe YA-boek Dor.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: eten met nijntje

Nijntje is dol op eten! In vijf korte verhalen neemt ze je mee op ontdekkingstocht. Zo neemt ze een kijkje in de moestuin en in de boomgaard. Ook leert ze dat de koe melk geeft, waarvan weer kaas gemaakt kan worden. Samuel Levie, chef-kok én vader, bedacht speciaal bij deze verhalen 40 nieuwe recepten voor de allerkleinsten.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Interview: Conceptwinkel Clavis

Interview: Conceptwinkel Clavis

Het is september: tijd om weer naar school te gaan en de boeken in te duiken. Dat lezen en leren een gouden combinatie is, ondervond kinderboekenuitgeverij Clavis met de opening van verschillende Willewete-centra en conceptstores in België. Sinds kort is het succesvolle fenomeen ook in Nederland te vinden.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. 

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com