Boekenkrant Nieuwsbrief - 21 mei 2019

---

Barre tocht naar de wc

De boeken van Paul van Loon vond ik als kind al behoorlijk eng, maar ik weet nog goed hoe ik als eigenwijze puber op een verduisterd zolderkamertje samen met een stel vrienden mijn allereerste horrorfilm keek. Terwijl zij terugkeken op een gezellige middag onder een warm dekentje, omringd door flessen goedkope cola en opengebroken zakken chips, achtervolgde de doodenge verschijning van Samara uit The Ring mij nog nachtenlang. Elke keer moest ik mezelf dwingen door het donker naar de wc te sluipen, er heilig van overtuigd dat daar ergens het meisje met het door slierten haar bedekte gezicht op mij stond te wachten.

Inmiddels weet ik wel beter, zou je denken, maar ditzelfde gevoel bekroop mij tot mijn schaamte weer toen ik het nieuwe boek Echo van Thomas Olde Heuvelt las. Al in het eerste hoofdstuk werd ik geconfronteerd met iemand die net als ik vroeger, naar de wc wil, maar dan stuit op een stel vreemde mensen in het trapgat. Elke keer dat ze met haar ogen knippert, zijn ze een stuk dichterbij gekomen: Annemaria koekkoek! Gelukkig weet ik nu dat Thomas Olde Heuvelt na het kijken van The Ring ook doodsbang was, alleen is het verschil dat hij in zijn verhalen nu zelf de knoppen kan bedienen.

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

janneke@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt 3 juni

Juni staat zo kort voor de zomer weer in het teken van de Spannende Boeken Weken. In de volgende editie van de Boekenkrant besteden we daarom extra aandacht aan dit genre. Zo interviewen we Thomas Olde Heuvelt die dit jaar het geschenkboek Dolores Dolly Poppedijn schreef. Ook in de rest van de Boekenkrant is spanning een terugkerend thema. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Word een schrijftalent met Schrijven Magazine!

Word een schrijftalent met Schrijven Magazine!

Het komend nummer van Schrijven Magazine wil je niet missen! Dit kun je ervan verwachten: Schrijftips van John Boyne. De Ierse auteur schreef onder meer De jongen in de gestreepte pyjama. Van dat boek werden wereldwijd tien miljoen exemplaren verkocht en de roman werd ook met succes verfilmd. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Takis Würger

Stella is een liefdesverhaal dat zich afspeelt in 1942 in Berlijn. Takis Würger (1985) baseerde zijn vrouwelijke hoofdpersoon op de Joodse Stella Goldschlag, die als Greifer andere Joden aan de Gestapo uitleverde.   

Lees verder op boekenkrant.com

---

Het boek dat in een visioen verscheen

Als de liefde je thema is, waar moet je dan over schrijven als je in een echtscheiding terechtkomt? Het overkwam Geert Kimpen. Maar toen hij een meisje ontmoette, ging zijn inspiratie weer stromen. Het meisje dat aan de oever verscheen is het eerste boek van de herboren schrijver. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: Hondenjong

Jeet kan ontzettend goed zien in het donker, heeft een geweldig reukvermogen en kan super hard rennen. Vergeleken met een mens tenminste. In vergelijking met een hond is hij hier helemaal niet zo goed in. Als het erop aankomt moet hij kiezen: sluit hij zich bij de mensen of bij de honden aan?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Verdwenen woorden

Joost gaat een week bij zijn vader in Parijs logeren. Maar als hij uit de trein stapt, is hij nergens te bekennen. Wat vindt hij in appartement van zijn vader? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 juni verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant en onze special over kinderboeken BKJunior.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com