Het boek dat in een visioen verscheen

Als de liefde je thema is, waar moet je dan over schrijven als je in een echtscheiding terechtkomt? Het overkwam Geert Kimpen. Maar toen hij een meisje ontmoette, ging zijn inspiratie weer stromen. Het meisje dat aan de oever verscheen is het eerste boek van de herboren schrijver.

PROMOTIE – Mijn leven ging voorspoedig. Ik had een vrouw waar ik blij mee was, een heerlijke dochtertje en er zou een nieuw boek van me uitkomen. In afwachting daarvan, schreef ik een kort verhaal, ‘Het meisje dat aan de oever verscheen’. Een verhaal over een meisje in India, Shakti, dat een visioen krijgt van haar grote liefde, vervolgens een jaar lang mediteert in het woud en hem dan ontmoet. De jongen ‘met het teken’. Ze verklaart hem zonder blikken en blozen dat hij haar zielsverwant is maar de jongen kan het niet geloven en wil eerst de wereld in.
In diezelfde week dat ik dit verhaal schreef, kreeg een Indische schrijfster in Nijmegen een visioen.  Michelle Shanti, die ik toen nog niet kende, zag levendig hoe een grote liefde zich in haar leven aankondigde. Ze zag de blonde man met blauwe ogen zo sterk en levendig voor zich dat ze een jaar lang naar hem uitkeek en over hem mediteerde. Ze schreef het zelfs in haar agenda: ‘15 oktober komt hij’.
Mijn huwelijk kwam in zwaar weer terecht. Na maandenlang aandringen zei mijn vrouw eindelijk wat er met haar aan de hand was. Ze begreep het zelf niet, maar ze was lesbisch geworden en was niet meer gelukkig met mij. Mijn wereld stortte in. Mijn kortverhaal, dat ik aan het uitwerken was tot een roman, verdween in een lade vanwege een acuut gebrek aan inspiratie. 
Op die bewuste 15 oktober gebeurde er niets bij Michelle. Of ja, iets onbetekenends. Een Facebookvriendin berichtte haar dat ze eens een boek van Geert Kimpen moest lezen omdat hij schreef over tempelpriesteressen, net zoals zijzelf deed in haar boek “Godin op hoge hakken”. Ik zag het bericht op haar tijdlijn, was onder de indruk van haar verschijning en nam contact met haar op.
De jaren daarna trok er een wervelstorm van gebeurtenissen door mijn leven. Mijn vrouw en ik dreven steeds verder uit elkaar en uiteindelijk kwam haar hoge woord eruit “Ik wil scheiden”.
Parallel aan deze traumatische tsunami, viel ik als een blok voor Michelle die als een tempelpriesteres mij initieerde in de hogere liefdeskunst. Een hartstochtelijke liefdesrelatie bloeide als een uitslaande brand op. Maar voor Michelle was het haast een ondraaglijke opdracht om de onvoorwaardelijke liefde voor haar zielsverwant te blijven voelen, die ondertussen nog door het hele kleurenpalet van emoties heen moest van iemand die gaat scheiden.
Wanneer de echtscheiding eindelijk officieel getekend werd en de storm ging liggen, kwam er weer ruimte om de liefde ongehinderd te laten opbloeien en om weer creatief te zijn. Michelle en ik gingen een weekje naar de Turkse Zuidkust om nieuwe inspiratie te vinden. Toen ik haar mijn kortverhaal “Het meisje dat aan de oever verscheen” voorlas,  het verhaal dat ik een jaar voor onze eerste ontmoeting had geschreven, dacht ze dat ze gek werd. Hoe kon deze man, deze schrijver een verhaal schrijven, dat een jaar later werkelijkheid zou worden? Hoe kon hij schrijven over haar, terwijl hij haar niet eens kende, en haar in zijn verhaal Shakti noemen? Zij kon dan wel met haar visioenen in de toekomst kijken maar nu was ze met een man die haar toekomst had geschreven.  
Dat verhaal is nu een boek geworden. Een inspirerend sprookje voor volwassenen die dwars tegen alles in willen blijven geloven in de liefde. Over een jongen die in een tijdloos India het meisje ontmoet dat aan de oever verscheen.  Zal zijn reis eindigen nog vooraleer die goed en wel begonnen is? Of zal hij het pad lopen dat ieder mens moet afleggen vooraleer hij klaar is om zich werkelijk te binden? Het pad waarin een mens ontdekt en accepteert wie hij in werkelijkheid is. Is het mogelijk onvoorwaardelijk in de eeuwige liefde te geloven wanneer je hart al eens gebroken werd? Wat zou jij doen als je je zielsverwant eindelijk ontmoette, maar hij herkende je niet?
Een verhaal met diepe wijsheden uit het oude India om weer naar je ziel te leren luisteren, die als een wanhopige boordcomputer al je hele leven lang verbinding met je probeert te maken. Een romantisch, meeslepend en inspirerend verhaal gedrenkt in mystiek, wijsheid en inzichten, in een Oosters bad van zinderende sensualiteit.

Geert Kimpen

Over de auteur
Na zijn debuutroman De Kabbalist (meer dan 100.000 verkochte exemplaren en uitgegeven  in meer dan 15 landen), schreef Geert Kimpen de succesvolle romans De Geheime Newton, Rachel, of het mysterie van de liefde en De prins van Filettino. Na een stilte van vijf jaar is er eindelijk de langverwachte roman Het meisje dat aan de oever verscheen.

Boekgegevens

Geert Kimpen, Het meisje dat aan de oever verscheen, Uitgeverij London Books, 300 pagina’s, ISBN 9789492883490 (€ 20,00)

Berichten gemaakt 5307

Eén gedachte over “Het boek dat in een visioen verscheen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven