Boekenkrant Nieuwsbrief - 5 maart 2019

---

De boeken, dat zijn wij

Wat doe je als je ergens op bezoek bent en de mensen nog niet zo goed kent? Precies! Dan is er niets zo fijn dan daar een volle boekenkast aan te treffen. Al rondsnuffelend heb je niet alleen iets te doen terwijl de koffie staat te pruttelen, maar heb je ook een goede gespreksopener. 

Afgelopen weekend had ik het genoegen om door een boekenkast te mogen grasduinen, maar deze ook opnieuw in te richten. Mijn ouders gaan verhuizen en hun vier boekenkasten moesten worden teruggebracht naar één. Een hele uitdaging, zeker als je in alles geïnteresseerde vader elk boek wil bewaren voor het geval hij ooit de tijd vindt om het te lezen. In tegenstelling tot mijn moeder die bijna alles al gelezen heeft, waaronder de bestseller van de opruimgoeroe Marie Kondo...

Terwijl titels van Henning Mankell, Hella Haasse, Alice Walker, Yvonne Keuls en Tim Krabbé de revue passeerden, realiseerde ik mij een ding: de mensen die het nieuwe huis van mijn ouders binnenkomen, moeten aan één blik op de boekenkast genoeg hebben om een interessant gesprek te beginnen. 

Janneke Blok
Redacteur Boekenkrant
janneke@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 4 maart - met Jan Siebelink, Marion Pauw en Mirjam Oldenhave

Deze editie staat in het teken van de Boekenweek, die 23 maart van start gaat. Jan Siebelink vertelt ons meer over einzelgänger Arthur, de hoofdpersoon uit het Boekenweekgeschenk Jas van belofte: ‘Ik ben vooral een intuïtieve schrijver. Het kan goed met hem aflopen, maar ook verkeerd.’

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

De Leesclub van Alles: De hemel verslinden

Op 11 maart organiseert De Leesclub van Alles in Utrecht een middag over de thematiek uit het boek De hemel verslinden van Paolo Giordano.

Tijdens deze middag kun je met een aantal (oud)-bewoners van woongroepen en leefgemeenschappen praten over deze roman. Waarom gingen zij toen ze jong waren in een woongroep wonen, welke idealen hadden ze, en wanneer besloten sommigen ‘terug’ te keren naar een regulier leven of waarom bleven anderen er juist wonen? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Magische regels

Voor de familie Owens is de liefde een vloek, die driehonderd jaar geleden begon, toen Maria Owens werd beschuldigd van hekserij omdat ze verliefd werd op de verkeerde man. In de jaren zestig in New York weet Susanna Owens dat haar drie kinderen uniek zijn en ze stelt daarom enkele regels op.

Lees verder op boekenkrant.com

---

‘Boekhandelaren zijn absolute boekenliefhebbers’

Voor het vijfde jaar kozen boekhandelaren welk Nederlandstalige boek zij met de Boekhandelsprijs 2019 wilden bekronen. Voordat bekend was dat Johan Fretz dit jaar won met Onder de Paramariboom, blikten wij terug met eerdere winnaars Jaap Robben, Alex Boogers, Lize Spit en Murat Isik. Wat heeft het winnen van deze prijs voor hen betekend?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Veeg je zorgen weg

In Japan staat reinheid direct naast verlichting. De zenboeddhistische monnik Shoukei Matsumoto geeft je in zijn boek adviezen over hoe je een opgeruimder, schoner en gelukkiger leven kunt leiden. Opgeruimd met Marie Kondo? Ga dan nu aan de slag met de adviezen van Matsumoto!

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Troost

Sinds drie jaar voert Hella van der Wijst voor het EO-programma Ik mis je wekelijks een gesprek bij het graf van een geliefde. Dit levert unieke inzichten op in de manier waarop mensen in Nederland rouwen en doorleven. Daarvan is dit boek de weerslag.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg je ons al op social media?

• facebook.com/deboekenkrant

• twitter.com/boekenkrant

• instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 36 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant, inclusief de BKFilosofie

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com