De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 15 januari 2019

---

Leesvoornemens

Nieuw jaar, goede voornemens. Bijna iedereen heeft ze. De eerste weken van januari wordt er wat afgesport en afgeslankt, maar niet door deze boekenwurm… Zet mij in plaats daarvan maar lekker warm onder een dekentje op de bank met een kop thee en een mooi boek, want mijn goede voornemen voor 2019 is nog meer lezen!

Vroeger hield ik – heel ouderwets – nog papieren lijstjes bij van de boeken die ik las, maar dit jaar ga ik het helemaal anders doen. Onder de indruk van mijn collega’s gedetailleerde leesgeschiedenis, die ze me met slechts enkele muisklikken op Goodreads toonde, heb ik sinds begin dit jaar ook een account.

Vandaag heb ik mijn eerste mijlpaal bereikt: de prachtige hervertelling De schelmenstreken van Reinaert de Vos door Koos Meinderts met prachtige tekeningen van diverse Nederlandstalige illustratoren staat erop, inclusief sterren en korte toelichting! Aan de gloednieuwe thriller Het verbond van Lineke Breukel, waarmee ik het jaar flitsend begon, gaf Goodreads nog geen gehoor, maar ik wel! Dan toch maar weer op papier.  Hiervan leest u het resultaat in de volgende Boekenkrant.

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

Janneke@boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Tussen twee werelden

Een hartverwarmende Italiaanse roman over vaders en zoons, het buitenleven en het op jezelf teruggeworpen worden en zien wat er belangrijk is in het leven. Na de dood van zijn vrouw besluit de vijftigjarige Leo de zorg voor de jongen Martino, die al even zwijgzaam en mysterieus is als hijzelf, op zich te nemen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Onderdak

We bevinden ons in een kleine, donkere ruimte, verzonken in de gedachten van een vrouw die hopeloos op zoek is naar een uitweg. Alles is teveel, te druk, te luid, te zwaar. Andrea wil weg van alles en iedereen. En daarom is ze hier. Maar waar is hier? En wat is die donkere leegte in haar? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Drie dingen over Elsie

Er zijn drie dingen die je moet weten over Elsie. Het eerste is dat ze mijn beste vriendin is. Het tweede is dat ze altijd weet wat ze moet zeggen om me op te beuren. En het derde… daar is misschien wat meer uitleg voor nodig. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Interview: Felix Weber

Genadeschot is de nieuwe thriller van Felix Weber, die met zijn vorige boek Tot stof in 2017 De Gouden Strop won. Wederom liet Gauke Andriesse zich voor zijn tweede boek onder het pseudoniem Felix Weber inspireren door een van de gruwelijkste gebeurtenissen uit onze geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Niet volgens het script

Sommige grenzen kun je beter niet overschrijden... Als Chase en Evie door een groepsopdracht op school een onwaarschijnlijke vriendschapsband ontwikkelen, is niet iedereen in hun omgeving het daarmee eens. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Ontdek jouw talent samen met Kinderen voor Kinderen!

PROMOTIE - Van Waanzinnig gedroomd en Op een onbewoond eiland tot Okido en Fitlala. Wie is er niet groot geworden met de muziek van Kinderen voor Kinderen? Wil jij ontdekken wat jouw talenten zijn? Ga dan snel aan de slag met deze nieuwe serie boeken van Kinderen voor Kinderen! 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant en de BKJunior, onze kinderboekenspecial.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com