De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 4 december 2018

---

Op de Balinese thee

Een hip café, de chique bibliotheek van het Ambassade Hotel of een met boeken en aantekeningen overladen schrijverskamer. Het zijn de verscheidene locaties waar ik tot nu toe met schrijvers, illustratoren en uitgevers heb mogen spreken voor de Boekenkrant. Maar de gezellige huiskamer van Kees de Bakker, waarvoor ik afgelopen week afreisde naar het verre Schoorl, spande toch wel de kroon!

Terwijl de bedreven uitgever van Conserve zich tot in de nopjes voorbereidde op het interview, werd ik door zijn vrouw Ingrid opgewacht (dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen) en in de watten gelegd met speciale thee dat het echtpaar had meegenomen uit Bali. ‘Je mag hem best onderbreken hoor, want als Kees eenmaal begint te praten houdt hij niet meer op,’ seinde ze me van tevoren in. En inderdaad, herinneringen over het wel en wee van de uitgeverij de afgelopen 35 jaar gingen naadloos over in anekdotes over de kleinkinderen en het vakantiehuis op Bali – daar kwam dus die thee vandaan! En o ja, of ik ook nog wilde blijven lunchen?

De uitspraak van Kees dat Cynthia McLeod al snel als familie voor hen voelde, kon ik inmiddels wel begrijpen. Je kunt wel raden wat mijn antwoord op de vraag was of ik ook nog een lekker broodje wilde blijven eten.

Janneke Blok
Redacteur Boekenkrant
janneke@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 3 december 2018 – Met Paolo Giordano, Kader Abdolah en De Fabeltjeskrant

De dagen worden korter, kouder en de kerstdagen komen steeds dichterbij. De december-editie van de Boekenkrant heeft dan ook een winters tintje. Voor deze krant sprak redacteur Mirjam in het Italiaans met Paolo Giordano over zijn nieuwe roman De hemel verslinden

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Marcel Vaarmeijer

Marcel Vaarmeijer verweeft in zijn meest recente roman op een bijzondere manier het levensverhaal van zijn moeder. Aan de hand van haar vier grote liefdes onderzoekt hij daarin het leven dat zij met hen had kunnen hebben. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: Agathe

Agathe is het charmante verhaal over een psychiater die op het punt staat met pensioen te gaan, totdat hij Agathe als patiënte krijgt. Een vrouw die hij als een gebroken musje ziet. Maar juist deze Agathe houdt hem een spiegel voor en hij raakt steeds meer door haar gefascineerd. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Gifgas

Tijdens een lijndienst van New York naar Amsterdam vindt een kaping plaats door Tsjetsjenen, die mede door toedoen van neuroloog Koch mislukt. De piloot en een kaper komen om. Een dag later wordt een eveneens aanwezige CIA-agent vermoord aangetroffen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Clavis viert feest!

December is de ultieme feestmaand en ook bij Clavis Uitgeverij is het feest! Op vrijdag 14 december opent ons Book Café weer zijn deuren en jij kan erbij zijn! Je kunt onder andere je lievelingsauteur ontmoeten en leren hoe je een goed plot bedenkt. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 januari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com