De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 6 november 2018

---

Treinlezen

 

Iedereen die wel eens een boek leest in de trein kent het gevoel vast: terwijl alle andere passagiers uitdrukkingsloos naar hun smartphone staren, haal jij triomfantelijk je papieren boek tevoorschijn. Hoewel jij ook vaak genoeg aan je mobieltje gekluisterd bent, mag je je op dit moment je toch een beetje verheven voelen. Vervolgens duik je met je neus je boek in en kijk je voor de rest van de reis niet meer op.

Dat gevoel gaat helaas niet op als je een e-boek leest. Dat ontdekte ik laatst toen ik in de trein Een bijna eindeloze afstand van Tahereh Mafi op mijn smartphone las. Mede daardoor heeft het e-lezen mij nog niet overtuigd. Toch moet ik toegeven dat er ook pluspunten aan zitten: je kunt lezen waar je wilt, je arm wordt minder snel moe en je hoeft niet met de bladzijden te priegelen. Bovendien lijken de korte pagina’s ervoor te zorgen dat je het boek nog minder makkelijk weg kunt leggen; je kunt immers net zo goed nog even één bladzijtje verder lezen, en dan nog eentje… En voor je het weet is de tijd voorbij gevlogen en moet je alweer uitstappen. Is dat niet het gevoel waar we het eigenlijk voor doen?

Mirjam Mulder

Redacteur Boekenkrant

mirjam@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 5 november 2018 – Met Teun van de Keuken, Marcel Vaarmeijer en Martin Michael Driessen

In deze editie van de Boekenkrant vliegen we de wereld over en ontdekken we nieuwe plekken. Zo gaan we onder andere op supermarktsafari met Teun van de Keuken. Deze maand spreken wij ook met Marcel Vaarmeijer over zijn boek Wolkenjager, waarin een onverschrokken pilote zich in menig conflictgebied begeeft. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Marente de Moor

‘Het wordt je als kunstenaar vaak niet in dank afgenomen als je niet expliciet bent,’ zegt Marente de Moor. Hoewel ze zich in Foon naar eigen zeggen voor het eerst vrij duidelijk heeft uitgesproken, staat in haar nieuwe boek een raadsel centraal. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Verknipte Tegenstander

Verknipte Tegenstander is deel 5 in de VT-reeks van Melissa Skaye waarin het recherche-duo Sanne Philips en Luca Bora worden geconfronteerd met spoken uit het verleden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Recensie: De familie Decibel

Rara wie speelt daar? De familie Decibel vertelt het ongewone verhaal van een muzikaal gezin dat in een cello woont. Zij zijn geen mensen zoals jij en ik, maar decibellen die door de cello zwieren: zo maken zij muziek. De kleine Jacqueline vertelt ons hoe het is om op zo’n snaarinstrument te spelen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Stamppotbijbel

Stamppotbijbel is hét boek voor de stamppotliefhebber Met meer dan 200 recepten, handige tips, weetjes en aanwijzingen laat Werner Drent de oneindige mogelijkheden van stamppot zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van klassiekers als hutspot en boerenkool tot 'moderne stamppotten' als komkommer-muntstamppot met frambozen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram

Volg je ons al via social media? Je kunt ons vinden via:

• www.facebook.com/deboekenkrant

• www.twitter.com/Boekenkrant 

• www.instagram.com/boekenkrant

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 december verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKYA, onze special over young adult-boeken.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com