De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 30 oktober 2018

---

Even weg

De afgelopen tijd heb ik mijn bureau op de redactie verruild voor Inca-ruïnes, lama’s en de adembenemende bergtoppen van de Andes. Bijna vier weken lang trok ik ter land, ter zee en in de lucht door Argentinië, Bolivia en Peru. Hoewel de boekenwereld heel ver weg leek, probeerde ik ook op vakantie iets van de lokale leescultuur op te snuiven.

Zo blijkt Buenos Aires een waar walhalla voor tweedehands boekenliefhebbers te zijn. In geen enkele Zuid-Amerikaanse stad zijn namelijk zoveel antiquariaten en boekhandels te vinden als in de Argentijnse hoofdstad. Lezen leek voor de meeste inwoners wel een tweede natuur en tot mijn verbazing won het papieren boek het nog steeds van de smartphone als populairste tijdverdrijf in de metro.

Ook in Lima was er groot enthousiasme voor het papieren boek. Toen ik aan een van de medewerkers van het huis van literatuur vertelde dat ik werkzaam ben in het boekenvak, vroegen ze of ik aan een bezoekende schoolklas iets wilde vertellen over de favoriete boeken van Nederlandse kinderen. In mijn beste Spaans vertelde ik iets over good old Jip en Janneke, maar ook over Het leven van een loser, dat ook in Peru mateloos populair is. Hoewel ik op vakantie was, voelde het geweldig om mijn enthousiasme voor lezen ook aan de andere kant van de wereld te kunnen delen. 

Nicole van der Elst 

Eindredacteur Boekenkrant

nicole@boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 5 november

Op 5 november verschijnt er weer een nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior. Onze kinderboekenspecial zal onder andere in het teken van Sinterklaas staan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Artikel: 'Uit alle windstreken'

De Boekenkrantredactie ging deze maand op zoek naar boeken die zich afspelen in verre landen en reisde al lezend af naar Argentinië, China, Rusland en Turkije. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Recensie: Blijf bij me

Twee geliefden die uit elkaar worden gedreven door tradities en leugens klinkt als een bouquetromannetje, maar het krachtig geschreven verhaal van Ayòbámi Adébáyò tegen de achtergrond van de politieke ontwikkelingen in Nigeria is veel meer dan dat. Blijf bij me gaat over mannelijke trots, vrouwelijke standvastigheid en het onbegrip dat daaruit voortkomt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Dagboek van mijn verdwijning

Acht jaar geleden vond Malin Brundin in het bos het skelet van een meisje. Nu is ze politieagente en wordt deze coldcasezaak opnieuw geopend. Samen met profiler Hanne Lagerlind en inspecteur Peter Lindgren probeert ze de jaren oude moord op te lossen. Dagboek van mijn verdwijning is een intrigerend psychologisch spel van vergeten herinneringen en is verkozen tot beste Zweedse thriller van 2017.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Prutje

Het leven van Hens is zwaar, van vroeg tot laat werkt hij in de smerige, gevaarlijke fabriek voor een hongerloontje. Het enige lichtpuntje is Walm, zijn broertje, dat niet helemaal met de rest kan meekomen. Op een ochtend heeft Hens er genoeg van. Hij loopt weg.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Interview: Nelleke Noordervliet

Het thema van de Week van de Geschiedenis is dit jaar ‘Opstand’. Nelleke Noordervliet stortte zich in het essay Door met de strijd vol enthousiasme op de verhouding tussen opstandelingen en machthebbers. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior, onze special over kinderboeken.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com