De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 2 oktober 2018

---

B(r)oekenmarkt

De meeste mensen zullen erover kunnen meepraten en u zult het ongetwijfeld herkennen: af en toe gaat je fantasie aan de haal met waar je hart vol van is. Zo dacht ik een keer ‘nostalgische koekjes’ te hebben gekocht. Ik had ze al jaren niet meer kunnen ontdekken in de supermarkt en daar lagen ze opeens voor mijn neus: Kanelly’s, de overheerlijke biscuits uit mijn jeugd met kaneelsuiker erop. Toen ik ze vol trots aan mijn moeder presenteerde, viel ik door de mand. Op de verpakking stond ‘nogal lange koekjes’, maar voor mij waren ze toch echt ‘nostalgisch’…

Nu vraagt u zich af: wat heeft deze anekdote met boeken te maken? Ook op de redactie overkomt ons dit soms, maar dan met boeken. Zo hebben we ooit nog net kunnen voorkomen dat de titel van de superspannende en originele thriller Driemaal moordwaarde met de ondertitel Soms loopt een spelletje scrabble totaal uit de hand veranderde in Driemaal woordwaarde. Laatst nog dacht ik te zijn uitgenodigd voor een boekenmarkt, waar elk tweede boek gratis was, maar bleek ik niet geheel toevallig de ‘r’ over het hoofd te hebben gezien. Broeken, ook leuk én handig, maar boeken, daar is mijn hart echt van vol. Gelukkig maar dat ik mijn slag net heb geslagen bij de primeur van De Utrechtse Boekenmarkt.

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

janneke@boekenkrant.com

---
Nu verschenen: Boekenkrant editie 1 oktober 2018 – Met Nelleke Noordervliet, Marente de Moor en Søren Sveistrup

Nu verschenen: Boekenkrant editie 1 oktober 2018 – Met Nelleke Noordervliet, Marente de Moor en Søren Sveistrup

Met het thema 'Opstand' barst in oktober de Maand van de Geschiedenis weer los. Het verleden loopt daarom als een rode draad door deze editie van de Boekenkrant. Wij spraken met essayiste Nelleke Noordervliet, die in Door met de strijd de verhouding tussen opstandelingen en machthebbers in Nederland onder de loep neemt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview Jaap Robben

Interview: Jaap Robben

In Zomervacht van Jaap Robben zorgt de dertienjarige Brian een zomer lang voor zijn fysiek beperkte broer. Samen proberen ze een band op te bouwen, maar dit wordt bemoeilijkt doordat Lucien niet kan praten. Komen ze nader tot elkaar of groeit de zorg voor zijn broer Brian langzaam boven het hoofd?

Lees verder op boekenkrant.com

---
Column Lex Jansen: Tineke en Berend

Column Lex Jansen: Tineke en Berend

Tineke de Nooij was onze eerste vrouwelijke diskjockey. We luisterden naar haar programma’s die tot augustus 1974 werden uitgezonden vanaf het beroemde, maar ook beruchte Veronicaschip. De uitzendingen van haar programma Parels voor de zwijnen kan ik me nog herinneren.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Artikel: Mandela: mythe of mens?

Artikel: Mandela: mythe of mens?

Op 18 juli 2018 zou Nelson Mandela 100 jaar zijn geworden. De anti-apartheidsstrijder en eerste zwarte president van Zuid-Afrika is voor velen een voorbeeld en inspireert nog altijd. De Boekenkrant licht twee recent verschenen boeken rondom dit jubileum uit, die ook een andere kant van het heldenverhaal laten zien.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Interview: Brave New Love

Durf jezelf te zijn, is de boodschap van de verhalenbundel Brave New Love. Vier van de schrijvers vertellen ons waarom young adult-boeken een breder scala aan perspectieven zouden moeten aanbieden. Jen Minkman, de uitgever en een van de auteurs van de bundel, wilde met dit boek laten zien dat YA-verhalen divers én herkenbaar kunnen zijn.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKJunior, onze special over kinderboeken.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com