De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 11 maart 2014

Reisbewijs

Aanstaande zondag reis je gratis met de trein als je het Boekenweekgeschenk bij je hebt. Leuk voor boekenliefhebbers. Maar stel nu dat je niks met boeken hebt, en voor het eerst in 20 jaar de boekhandel binnen stapt om zo'n 'reisbewijs' op te halen. Als zuinig mens heb je potdorie toch geen zin om 40 euro neer te tellen voor een retourtje Maastricht voor dat familiebezoek waar je echt niet meer onderuit kunt.

Ik stel me dan graag voor dat zo'n figuur de trein instapt, met Een mooie jonge vrouw stevig onder zijn arm geklemd. Ergens tussen Station Eindhoven en Weert slaat de verveling toe, en besluit hij zijn reisbewijs toch maar even wat beter te bekijken. Voor hij het doorheeft, is hij bij Station Maastricht, waar hij Tommy Wieringa's laatste zin leest. En baalt hij stiekem dat hij geen boek heeft meegenomen voor de terugweg. 

Misschien, heel misschien winnen wij boekfanaten zondag op deze manier een paar zieltjes. En dat is, net als dat gratis reizen, toch mooi meegenomen.

anouk@boekenkrant.com

Reis door het land tijdens de Boekenweek

Van zaterdag 8 tot en met zondag 16 maart is het weer Boekenweek. Het thema van dit jaar is Reizen en het motto is Ondertussen ergens anders. De Boekenkrant liet zich hier door inspireren en stelde een route samen die u door het hele land leidt.

Lees verder op boekenkrant.com

Activiteit van de week: 

Write now! 2014

Schrijf je? En ben je 15 jaar of ouder, maar jonger dan 25 jaar? Doe dan mee met Write Now!, dé schrijfwedstrijd voor jong literair talent. Stuur je tekst in voor 1 april 2014 en wie weet win jij één van de voorronden en sta je in juni 2014 in de landelijke finale. Klik hier voor meer informatie.

Boekenweek van start - fotoimpressie boekhandel Libris Woerden

De medewerkers van de Boekenkrant trekken het land in de om sfeer van de Boekenweek op te snuiven. Op de eerste dag van de Boekenweek was het gezellig druk bij boekhandel Libris Woerden.

Lees verder op boekenkrant.com

Literatuur

Uitverkoren

zusterboek bij Tonio

Op 4 maart was schrijver A.F.Th. van der Heijden bij De Wereld Draait Door om te praten over zijn nieuwe boek 'Uitverkoren', naar eigen zeggen een 'noodzakelijk zusterboek bij Tonio'.

Lees verder op boekenkrant.com

Meer zijn dan een paspoort

Toine Heijmans, auteur van de succesvolle romans La vie vinex en Op zee, heeft dit jaar een nieuwe roman uitgebracht, Pristina. Dit verhaal gaat over de ambitieuze ambtenaar Albert Drilling en Irin Past, een illegale vrouw die onder een schuilnaam op een klein eiland vertoeft.

Lees verder op boekenkrant.com

Leeuwenstrijd als tip in DWDD!

In het voorjaar van 2012 vindt de opstandige puber Luca Dona een oud leeuwenpak op de zolder van Duynstaete, een voormalig jongensinternaat, waar zijn opa opgroeide. Deze vondst vormt het startschot van een zoektocht naar de geschiedenis van de familie Dona.

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Moord in de middag met Jeroen van Inkel

Jeroen van Inkel is één van de bekendste radiomannen van Nederland. Hij is elke middag op Q-music te horen, en heeft een cv waar je u tegen zegt. Daaraan heeft Van Inkel nu een nieuwe bezigheid toegevoegd: het schrijven van spannende boeken. Voor zijn thrillerdebuut zoekt hij het dicht bij huis, want Kortsluiting gaat over een radio-dj.

Lees verder op boekenkrant.com

Fiona is terug!

Fiona is terug…en hoe! Lees nu Fiona. In koelen bloede.

PROMOTIE - Zoeken naar geconserveerde lichaamsdelen, verborgen in keukens, garages en schuurtjes in een gemoedelijk dorp in Cardiff, zou niet de meest favoriete weekendbesteding zijn van de meeste mensen. 

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

Nieuwe titel: Mooie woorden

Mooie woorden bevat de theaterteksten die Youp van ’t Hek gedurende de laatste twintig jaar als cabaretier over het voetlicht bracht. Hier alvast een voorproefje van zijn oudste en nieuwste teksten.

Lees verder op boekenkrant.com

Poëzie

Sterk in kwetsuren

Twee jaar na haar prozadebuut is nu Hannah van Wieringens eerste dichtbundel verschenen. Hier kijken we naar heeft een prachtige en evengoed griezelig overkomende omslag. Tegen een zwarte achtergrond is een grote geplette vlieg gefotografeerd.

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

Sport is spel in het Utrechtse Dick Bruna Huis

Vanaf vandaag is de tentoonstelling Sport is spel te zien in het Dick Bruna Huis in Utrecht. De feestelijke opening vond gistermiddag plaats en werd verricht door Olympisch medaillewinnaar Epke Zonderland. De turner liet op een mooie manier zien dat sport inderdaad een spelletje is… door zich in de gymzaal met ballen te laten bekogelen door tientallen enthousiaste kinderen!

Lees verder op boekenkrant.com

Stille getuige

De Boekenkrant sprak met schrijfster Eva Burgers over haar eerste jeugdthriller, Stille getuige. In dit boek ziet Nikki hoe een populair meisje van school met bruut geweld in een busje geduwd wordt. 

Lees verder op boekenkrant.com

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar info@uhb.nl ovv “Boekenkrant abonnement” .

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com