De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 17 april 2018

---

Verlanglijstje

Als kind behoorde mijn verjaardag, samen met Sinterklaas, tot de hoogtepunten van het jaar. Maandenlang liep ik langs de speelgoedwinkel, maar twee keer per jaar mocht ik over de drempel stappen om mijn ouders subtiele hints te geven over mogelijke cadeaus. Op de grote dag kon ik niet wachten om het papier eraf te scheuren om te kijken of de aanwijzingen waren aangekomen.

Ik vind het nu nog steeds leuk om cadeaus te krijgen, maar ik ben in de loop der jaren toch iets minder goed geworden in het maken van wensenlijstjes. Natuurlijk staan er altijd boeken op, alleen merk ik dat mensen sinds ik bij de Boekenkrant werk veel terughoudender zijn om die aan mij cadeau te doen. Zijn er meer mensen in het boekenvak die hier tegenaan lopen? Zelfs toen ik tijdens de Boekenweek mijn plaatselijke boekhandel binnenstapte, was de eigenaresse verbaasd dat zij mij een boek mocht aanbevelen. Na vijf ronkende aanbevelingen ging ik tevreden met de nieuwe Julian Barnes de winkel uit. Niets is toch leuker dan door iemand anders enthousiast gemaakt te worden voor een bepaalde titel?

Hopelijk stappen mijn vrienden en familie ook over deze hobbel heen en mag ik tijdens mijn verjaardag deze week enkele rechthoekige pakjes uitpakken. En anders investeer ik zelf mijn verjaardagsgeld met liefde in de lokale boekhandel. 

Nicole van der Elst 

Eindredacteur Boekenkrant

nicole@boekenkrant.com

---

In mei verschijnt de eerste editie van de BKGeschiedenis

De Boekenkrant lanceert op 7 mei een nieuwe uitgave: BKGeschiedenis. In deze special is er aandacht voor geschiedenisboeken in brede zin; zowel fictie als non-fictie titels, voor kinderen en volwassenen. Na drie succesvolle edities van de BKHistorischeRomans wordt het blikveld van de BKGeschiedenis ruimer: deze special laat de lezer kennismaken met allerlei geschiedenistitels, van kinderboeken tot historische biografieën. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 7 mei

Op 7 mei verschijnt er weer een nieuwe editie van de Boekenkrant met ditmaal een nieuwe special als bijlage: BKGeschiedenis. Schrijversduo Nicci French was in Nederland voor de promotie van De dag van de doden en wij spraken met het echtpaar over dit laatste deel in de Frieda Klein-serie. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: De stilte van het water

Wanneer Haïti in 2010 wordt getroffen door de grootste aardbeving ooit, verandert het leven van Ladymia en haar familie drastisch. Deze op waarheid gebaseerde roman geeft een ontluisterende blik in de wereld van de mensenhandel. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Krantenartikel: Een nieuwe vorm voor een oude moord

Van epische films tot limericks, van symfonieën tot T-shirts: door de eeuwen heen is het werk van Shakespeare in alle mogelijke vormen gegoten. Het oeuvre van de bard is een geweldig reservoir aan verhaalkracht; kunstenaars tappen er graag uit. De recentste tapper is een schrijver die u wellicht niet had verwacht. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

De nieuwe DICHTER., nu in de winkel!

Meer dan 50 spiksplinternieuwe gedichten van meer dan 25 dichters in een schriftje van 104 bladzijden. Nummer 7 gaat helemaal over blauw. Over lichtblauw, donkerblauw, hemelsblauw, ultramarijn maar ook de kleur van de lucht, van sommige maandagen, van de diepzee, het bloed van de barones en de mantel van Maria op middeleeuwse schilderijen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Een progressieve erfenis nieuw leven inblazen

In Macht en verbeelding brengt Femke Halsema de progressieve denkbeelden uit de roemruchte jaren zestig weer tot leven. Aan de hand van inspirerende denkers laat ze zien hoe relevant die erfenis is voor het huidige publieke debat. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Deze maand verschijnt ook de eerste editie van de BKGeschiedenis als bijlage bij de Boekenkrant.  

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com