De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 8 november 2016

---

Klanken op papier

Van gesprekken naast de schilderijen in het Rijksmuseum tot ontmoetingen met beroemde muizen: ik heb tijdens interviews een hoop aparte dingen meegemaakt. Twee weken terug had ik alweer zo’n onvergetelijke middag. Dit keer bracht de auteur in kwestie me tijdens ons gesprek een serenade. Op zijn gitaar.

Voor de BKStrips van december sprak ik met stripmaker Hugo Seriese, beter bekend als Haes. In zijn Haagse atelier spraken we over zijn striplbum Zo zout, zo zoet, een verstripping van Salty and Sweet, een liedje van de Britse folkzanger John Smith. Zowel het stripboek als dat nummer zijn echte aanraders. Hugo – naast striptekenaar een begenadigd gitarist – maakte samen met Marcel Harteveld een Nederlandse versie van het liedje dat tevens zeer de moeite waard is.

Tijdens ons gesprek greep Hugo dan ook meerdere malen naar zijn gitaar. Ik kreeg een schitterend minicollege over de folk revival van de jaren zestig, inclusief live muzikale voorbeelden. Daarnaast liet hij me zien hoe hij niet alleen als striptekenaar, maar ook als muzikant gedetailleerd en vol liefde toewerkt naar een prachtig eindproduct. Een uur later zaten mijn oren vol muziek en mijn hoofd vol verhalen. Nu maar hopen dat ik de klanken van dit interview op papier aan u over kan brengen.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 7 november 2016 – Met Marieke Nijkamp, Geert Mak en Stefan Hertmans

Voor de november-editie interviewden we Marieke Nijkamp, de Hengelose schrijfster die met haar debuut 54 minuten maar liefst 28 weken in de New York Times Bestseller List stond. ‘Ik vind het geweldig, bizar en alles ertussenin,' zegt Nijkamp erover.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKJunior editie 7 november 2016 - Met Geronimo Stilton en T.Rex Trix

Op 7 november is de nieuwe BKJunior verschenen. Ruim op tijd om je boekenverlanglijstje op te stellen voor Sinterklaas en Kerst, want we besteden extra aandacht aan de feestdagen. Deze mooie kerststal op de cover is afkomstig uit Maria krijgt een kindje van Mieke van Hooft en Lonneke Leever. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Like-en-win-actie: naar de film met René Appel

Op zondag 20 november organiseert de Boekenkrant een filmmiddag rondom het boek Schone handen van René Appel. Wij geven hiervoor op Facebook 2 x 2 kaartjes weg, inclusief het boek. In aanwezigheid van de auteur wordt de verfilming van Schone handen vertoond. Naderhand zal hoofdredacteur Anouk Abels René Appel interviewen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Van Debutant tot Bestseller: Annelies Verbeke

Regelmatig plaatsen we een video gemaakt door van Debutant tot Bestseller. In elke video geven debutanten maar ook gelauwerde auteurs hun kijk op de boekenwereld. Deze week vertelt Annelies Verbeke hoe het haar vergaan is sinds haar debuut Slaap! uit 2003. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Toen het donker werd

Een hardwerkende vader, een liefhebbende moeder, een koppige puber: een gelukkig gezin. Waar ging het mis? Een gewoon gezin raakt verstrikt in leugens en criminaliteit. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

‘Maar ik ken haar niet’

‘Ze staat me nader dan een zuster, kent mijn intieme leven op een dieper niveau dan een zuster me zou kennen. Maar ik ken haar niet,’ schreef de Zuid-Afrikaanse auteur Elsa Joubert in het verhaal ‘Agterplaas’. In Bijna familie haalt hoogleraar Zuid-Afrikaanse letterkunde Ena Jansen zwarte huishoudsters uit de schaduw van de geschiedenis. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Schrijven door de tranen heen

Ze was opeens overal in het nieuws: Marieke Nijkamp, die met haar debuut 28 weken lang in de New York Times Bestseller List stond. De Hengelose schrijfster vertelt in de Boekenkrant over haar succes en het heftige onderwerp van haar boek: een schietpartij op een Amerikaanse middelbare school. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

BKStrips verschijnt op 5 december: reserveer nu een advertentie of boekfragment!

Op 5 december 2016 verschijnt de nieuwe editie van de BKStrips, de stripboekenspecial van de Boekenkrant. In deze editie besteden we aandacht aan nieuwe stripuitgaven, leesvoer voor onder de kerstboom en ver daarna. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 december verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKYA en de BKStrips komen uit op 5 december en de nieuwe BKJunior op 2 januari.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com