De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 20 september 2016

---

Een Parel voor Publieke werken

Iedereen op de Boekenkrant-redactie heeft wel een aantal onderwerpen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Zo heb ik een collega die dol is op alles wat met Jane Austen te maken heeft. Zelf heb ik een speciaal plekje in mijn hart voor boekverfilmingen. Ik was dan ook blij verrast toen ik afgelopen vrijdag naar Vlissingen mocht afreizen om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de Parel voor de Beste Boekverfilming.

Nog leuker vond ik het toen ik de kans kreeg om de makers van de winnende film – Publieke werken – te interviewen. Dus zat ik opeens aan een ronde tafel met regisseur Joram Lürsen, scenarioschrijver Frank Ketelaar én auteur Thomas Rosenboom. Ik had maar kort de tijd, maar de lijst met vragen die ik ze wilde stellen was eindeloos. Wat maakt nu een goede boekverfilming? Hoe maak je van een boek een script? En in hoeverre wordt de schrijver betrokken bij de productie? In de zeven minuten die ik had gaven de drie mannen mij een schat aan informatie.

Wat zij precies vertelden? Dat kunt u lezen in de volgende Boekenkrant. En voor wie zich alvast wil voorbereiden: Publieke werken is in de boekwinkel verkrijgbaar, en de film staat op Neflix. Ik hoop dat beide versies van het verhaal ook uw hart sneller zullen laten kloppen.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Literatuur

Boekfragment: De zoetzure smaak van dromen

De ouders van Sun Li runnen een Chinees restaurant in een Fries dorpje. In De zoetzure smaak van dromen geeft Li een unieke inkijk in Chinese restaurants. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Fulia. De laatste tocht

Nadat ze vertrokken is uit de Landen, wordt Fulia met haar leger ingesloten door de hordes van de oerdemon Achlais Mentron. Op de heuvel van Raura vecht ze een verschrikkelijke slag uit. Aangeslagen trekt ze met de overlevenden de bergen in, op zoek naar het mythische Fort Agiana, het verborgen negende lid van het Verbond. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Topscheidsrechter en ondernemer

Bij het Europees kampioenschap in 2016 is het 'team Kuipers' het enige Nederlandse team dat afreist naar Frankrijk. Die eer heeft toparbiter Kuipers te danken aan zijn onberispelijke staat van dienst en zijn krachtige optreden op de nationale en internationale velden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Sommige dingen gebeuren gewoon

‘Je was al twee dagen dood voordat ik het zelfs maar wist.’ Suzy Swanson weet normaal gesproken veel dingen die anderen niet weten. Zo weet ze van alles over kwallen en kan ze het slaappatroon van mieren uitleggen. Maar ze kan niet begrijpen hoe het leven van haar vriendin Franny zo plotseling kon stoppen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Een frivole rollercoaster

Boek en boetiek liggen niet zo ver uiteen als men initieel zou denken. Dat de terecht bejubelde stripmaker Brecht Evens het Travel book Paris van Louis Vuitton mocht illustreren en dat ook met verve deed, hoeft niet te verbazen. Evens heeft zichzelf heruitgevonden in deze prachtige uitgave, die evenwel in kleine oplage verschijnt. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKJunior komt uit op 7 november en de BKYA en de BKHistorische Romans op 3 oktober.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com