De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 3 mei 2016

---

Burpee

Het komt niet vaak voor dat er hier op het kantoor over de grond gerold wordt. Toch gebeurde dat gisteren, toen collega Nicole bezig was met de voorbereiding van een interview met Arie Boomsma over zijn boek Beweeg!. Uit het niets vroeg ze haar twee aanwezige redactie-collega’s iets merkwaardigs: ‘Weten jullie wat een burpee is?’

Moet je net de redactie van de Boekenkrant hebben: over Franse taalkunde en Angelsaksische fantasy-boeken kunnen we je van alles vertellen. Van fitness en work-outs weten we beduidend minder. Na enig ge-Google ontdekten we dat burpee – een woord dat klinkt als een maagoprisping – een oefening is voor sporters. In Beweeg! doet Arie het overigens voor op een serie plaatjes. Nicole was echter nog steeds in de war: ‘Hoe ga je dan van die staande positie naar die opdruk-pose?’

Mijn andere collega, Nina, besloot op dat moment het heft in eigen handen te nemen. Ze liep naar het midden van het kantoor en wierp zich vol overgave op de grond, terwijl ze ‘je doet zo – en zo – en zo’ riep. Vol verbazing keken Nicole en ik toe hoe Nina, alsof er niets gebeurd was, weer achter haar computer ging zitten. ‘Duidelijk,’ zei Nicole.

Als het interview net zo onderhoudend wordt als de voorbereiding, zit het wel snor.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 2 mei 2016 – Met Jacques Vriens, Femke Halsema en Wilfried de Jong

Onze themapagina’s staan dit keer in het teken van natuurboeken. We interviewden boswachter Peter Wohlleben over Het verborgen leven van bomen. Marcel van Ool van Staatsbosbeheer dook voor ons de geschiedenis van het Amerikaanse natuurboek in.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

ILFU 2016: kleine zaaltjes, grote verhalen

Tijdens de eerste editie van het International Literature Festival Utrecht (ILFU) op 22 en 23 april waren uiteenlopende literaire grootheden te gast. De Boekenkrant liet de optredens van Connie Palmen, Griet Op de Beeck en Zia Haider Rahman echter aan zich voorbijgaan en bezocht de kleinere zaaltjes, waar het verhaal van de vluchteling centraal stond. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Verzwegen

Suzan vindt bij haar moeder berichten over een oude verkrachtingszaak en dat maakt het nodige bij haar los; gelukkig krijgt ze steun van haar man. Tenminste, dat denkt ze. Tbs’er Fred staat na een lange periode van opsluiting, zorg en begeleiding weer op eigen benen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Fietsen naar de zee

In As in tas beschrijft Jelle Brandt Corstius (1978) zijn fietstocht naar de Middellandse Zee, waar hij zijn vaders as uitstrooide. Wij spraken hem over reizen, verlies en vaderschap. In een Amsterdams koffietentje manoeuvreert Corstius de kinderwagen met zijn drie maanden oude dochter Mae tussen de tafeltjes door. De rol van vader past hem duidelijk goed, bevalt hem ook. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nu verschenen: BKJunior editie 2 mei 2016 - Met Paul van Loon en het Muizenhuis

‘Ga je mee op reis?’ – dat is het thema van het vrolijke meinummer van de BKJunior. In de krant komen veel boeken voorbij over verre en vreemde oorden. De tijger op de cover is alvast heel tropisch! In de krant komt Carll Cneut, de maker van deze prachtige tekening, aan het woord. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

‘Hoeveel boeken zijn er nog leeg?’

Naar aanleiding van het veertigjarig schrijverschap van Jacques Vriens werd zijn eerste boek Die rotschool met die fijne klas opnieuw uitgegeven. Wat vindt Vriens na al die tijd zelf van zijn eerste schrijfwerk? Bescheiden als hij is, springt de auteur gelijk in de verdediging bij het beantwoorden van deze vraag.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Nu verschenen: BKStrips editie 2 mei 2016 - Met Thé Tjong-Khing, Kim Duchateau en de Stripdagen in Haarlem

'Zonnig!' is de beste omschrijving van de nieuwe BKStrips. In deze editie is veel aandacht voor de Stripdagen in Haarlem, die op 3 juni van start gaan. BKStrips zal voorafgaand en tijdens dit festival ruim worden verspreid. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 mei verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com