De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 8 maart 2016

---

Grand Hotel

Iedereen heeft een hobby. Zo ook de hoofdredacteur van de Boekenkrant. In mijn vrije tijd speel ik bij de Utrechtse musicalvereniging Starlight Boulevard. Muziektheater vind ik een fantastisch genre, omdat liedjes een ongekende emotionele laag aan een verhaal kunnen toevoegen. Ik ben geen fan van de showtrapmusicals waarbij het slechts om spektakel gaat. Geef mij stukken als Spring Awakening, Next to Normal en The Last Five Years en ik ben blij als een kind. Zoek ze op: ze zijn absoluut de moeite waard.

Op dit moment heb ik mijn hart echter verloren aan het stuk dat we deze week een aantal keer gaan opvoeren in de zaal Nutrecht: Grand Hotel. Het verhaal speelt zich af in een Berlijns hotel in de jaren twintig, waar niets is wat het lijkt. Mooie literaire bijkomstigheid: de musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Vicki Baum, dat in 1929 verscheen.

Vanaf morgen ruil ik mijn stapel boeken en mijn pen dus eventjes in voor een zendertje en een met aantekeningen bezaaid script. Mijn gewone kloffie blijft in de kast hangen, want ik draag twee mooie outfits uit de jaren twintig. En het getik op toetsenborden wordt tijdelijk vervangen door een prachtig orkest. Kortom: voor even mag ik mezelf voordoen als een echte musicalster. En maandag? Dan ben ik weer gewoon hoofdredacteur. Ook mooi. Maar wel een hoofdredacteur met een bijzondere hobby.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Nu verschenen: Boekenkrant en BKJunior edities 7 maart 2016

Iedere eerste maandag van de maand start de verspreiding van de Boekenkrant en één of meer van onze BK-specials. Deze maand is dat de BKJunior

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

‘Je kunt alleen maar schrijven waar je het over moet hebben’

Enkele weken voordat de Boekenweek losbarst ontmoet ik Esther Gerritsen in het kantoor van de CPNB. De schrijfster is vrolijk en enthousiast: ze is er klaar voor, die bizarre week in maart. Voor alle signeersessies en lezingen rondom haar Boekenweekgeschenk Broer. Én voor het Grote Gat dat na de Boekenweek zal volgen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Column Lex Jansen: Oud en nieuw: een ontmoeting met Martin Ros

Hoewel ik er toch al eerder geweest was, maakten de hallen van de Frankfurter Buchmesse ook dit keer een grote indruk op me. Het was mijn eerste jaar op de Messe als uitgever van De Arbeiderspers. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Licht in de duisternis

Québec is in de greep van een meedogenloze winter en ook inspecteur Armand Gamache maakt ijzige tijden door. De beste agenten van de afdeling Moordzaken zijn vervangen, zijn vertrouwelingen werden overgeplaatst en vijanden werken aan zijn val. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Topvrouwen in de spotlights

Vandaag, 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Voor Jessica de Jong het ideale moment om haar boek te presenteren: Machtige topvrouwen. Als enige man op de redactie werd ik natuurlijk naar de presentatie gestuurd. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Wie gelooft er nu een aap?

Klim aan boord bij Sally Jones. In een fantasierijk verhaal laat deze gorilla jou de hele wereld zien. Sally Jones is een gorilla. Maar niet zomaar een gorilla. Ze kan lezen, schaken en schrijven. Als machinist van een stoomschip reist ze met kapitein Chief de hele wereld rond. Tot de Chief vals beschuldigd wordt van moord en Sally Jones alleen achterblijft.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Boekfragment: Mijn vrouw begrijpt me niet, mijn vrouw heeft me door

Van Straatens beste tekeningen over alle facetten van relaties: van vrolijk overspel tot treurige echtparen en van mislukte huwelijken tot gelukkige bejaarden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Dit verschijningsbericht ontvangt u iedere maand. Als u in de toekomst geen verschijningsberichten van de Boekenkrant wil ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com