De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 2 februari 2016

---

Werkhond

Vorige week woensdag hadden we een tijdelijke collega. Een harige dame die erop stond om de hele dag op de vloer te liggen en af en toe op een rubberen bal te kauwen. Ze leverde geen stukjes aan en verkocht ook geen advertenties. Toch was Nell, de hond van collega Caroline en het evenbeeld Lassie, de perfecte aanvulling op ons team.

Terwijl wij die dag keihard werkten aan de afronding van de februarikrant, lag Nell in alle rust onder het bureau van Caroline. Af en toe liep ze een rondje, en nam ik een pauze van mijn drukke getyp om even met haar te knuffelen. Heerlijk. Toen we om acht uur ’s avonds eindelijk de krant richting drukker stuurden, vond ik het dan ook moeilijk om afscheid van haar te nemen. Blijkbaar dacht het gebouw waar wij werken daar hetzelfde over. Terwijl collega Nina en ik met de trap naar beneden liepen, namen Caroline en Nell de lift die, nadat de deur gesloten was, stopte met werken.

Toen de monteur kwam om Nell en haar baasje te bevrijden, verwachtte ik dat de hond na een flinke tijd in zo’n kleine ruimte in paniek naar buiten zou springen. Maar nee hoor: met de air van een diva stapte ze de gang in. Ze leek zelfs even weer terug in de lift te willen springen, in de overtuiging dat het ding nu wel zou werken. Ik vond het prachtig: als je zoveel rust uitstraalt in situaties van stress, ben je wat mij betreft een blijvertje op onze redactie. Zelfs als je een hond bent.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 1 februari 2016 – Met Karl Ove Knausgård, Astrid Lindgren en Jan Paul Schutten

In deze Boekenkrant maakt u voor het eerst kennis met onze themapagina's. Elke maand besteden we daarmee speciale aandacht aan de meest uiteenlopende boeken over hetzelfde onderwerp. In deze editie staat 'sport' centraal.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Hier lees ik: Frank Boeijen

Fotograaf Wouter le Duc portretteert regelmatig een bekende Nederlander op zijn of haar favoriete leeslocatie met een bijzonder boek. In januari portretteerde hij zanger Frank Boeijen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Knausgårds petitie tegen zijn vader

De Noorse schrijver Karl Ove Knausgård staat bekend als literaire rockster. De Boekenkrant sprak de schrijver toen hij onlangs Nederland aandeed en kwam erachter dat zijn Mijn Strijd-reeks dan wel de waarheid beschrijft, maar niet de héle waarheid.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Samenkomst door boeken

Leesclubs zijn er in vele soorten en maten, maar sommige zijn net iets anders dan alle andere. Wij spraken met de organisatoren van twee bijzondere leesclubs: The Bored to Death Book Club en de Twitter-leesclub LeesTweeps. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Moordeiland

Met Moordeiland maakt de biseksuele politie-inspecteur Lone Telander na Drift (2013) haar rentree in de Nederlandse thrillerwereld. Op Texel wordt haar rechercheteam geconfronteerd met de verdwijning van een middelbare scholiere. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Boekfragment: Het snapgevoel

In Het snapgevoel laten Herman de Regt en Hans Dooremalen zien hoe mensen, puur door het gevoel te hebben dat ze iets doorhebben, soms ideeën voor waar aannemen die eigenlijk grote onzin zijn. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Poëzie

Interview Maarten Buser: ‘De lezer moet toch zelf zijn weg vinden in de bundel’

Dat je niet gepubliceerd hoeft te hebben om erkend te zijn laat dichter en recensent Maarten Buser zien. Voordat hij debuteerde speelde hij zichzelf namelijk al regelmatig in de kijker. Buser stond afgelopen jaar in de finale van Write Now! en websites als De Optimist publiceerden zijn gedichten. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Alligator in Krokodillenland

De alligator is in vergelijking met zijn neef, de krokodil, een vreemde eend in de kinderboekenbijt. Kan Marc de Alligator uit Marcs Grote Gevaarlijke Tanden het verschil maken? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Hermann krijgt de grote prijs van Angoulême

De Grote prijs van Angoulême, de belangrijkste Europese œuvreprijs voor strip, is dit jaar voor de Belgische tekenaar Hermann Huppen, beter bekend als Hermann. Hermann debuteerde als stripkunstenaar in 1964 bij de studio van Greg.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 maart verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com