De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 28 juli 2015

---

Nieuwe vrienden

Als Boekenkrant-lezer sta je er misschien niet altijd bij stil, maar er zijn heel wat mensen voor nodig om de krant af te leveren zoals jij die kent. Vorige week werden we er nog maar eens aan herinnerd dat de Boekenkrant het resultaat is van een echte teamprestatie. Samen met Jan, de uitgever van de Boekenkrant, was ik uitgenodigd door Martin van Ee van onze drukker BDU voor een rondleiding door het Barneveldse bedrijf.

Samen met drie medewerkers van de Scheepvaartkrant begaven we ons in de wereld van het drukwerk en zagen we de plek waar onze beide kranten veranderen in een papieren werkelijkheid. Wij van de Boekenkrant laten overigens geen moment voorbijgaan om het boek te promoten, en dus deden we Martin en de Scheepvaartkrant-redactie allemaal een boek cadeau. Daarna was het tijd voor een heel ander programmaonderdeel… Een ballonvaart!

Met zijn vijven gingen we onder leiding van Martin en ballonvaarder Mees de lucht in. En wat een prachtvlucht was het! We vlogen boven de Veluwe, zagen het gebouw van Radio Kootwijk vanaf duizend meter hoogte en ontwaarden onder ons Paleis het Loo. Vlak na zonsondergang zetten we de landing in, terwijl Martin ons aanwijzingen toe riep: ‘Nu allemaal lichtjes door je knieën zakken… Hou je goed vast!’ Alle zes leunden we een beetje naar voren, de een wat angstiger dan de ander, terwijl we wachtten op de klap. En daar gingen we, stuiterend over een weiland, totdat we uiteindelijk tot stilstand kwamen. De luchtballon was leeg, de hoogtevrees overwonnen en de Veluwe bedwongen.

En nadat we de ballon weer hadden ingepakt dronken we met zijn allen nog een glaasje op elkaar, want samen ballonvaren creëert toch een band. Of, zoals Jan zegt: ‘Je begint als vreemden en eindigt als vrienden.’ Zo worden teamprestaties geboren.

Nina Visser

Redacteur Boekenkrant

nina@boekenkrant.com 

---

Literatuur

Kruising tussen oost en west

Kruising tussen oost en west

Elif Shafak is de best verkopende auteur van Turkije. Hoewel ze in Frankrijk geboren werd en in Londen woont, is Istanbul haar grote liefde. De stad aan de rand van de hemel, haar nieuwste roman, speelt zich dan ook af op dit beroemde kruispunt tussen oost en west. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Het verdriet van een gewone man

Het verdriet van een gewone man

Waarom worden wij toch zo aangetrokken door het verdriet van gewone mensen? Drie jaar terug was daar opeens de heruitgave van John Williams’ Stoner, waaruit bleek dat talloze mensen willen lezen over de treurige levensloop van een doodgewone man. Nu is er Een heel leven van de Oostenrijkse Robert Seethaler. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Een goed bewaard geheim

Een goed bewaard geheim

Renée Knight was voorheen scenarioschrijfster voor de BBC, Channel Four en Capitol films. Dat is goed te merken in haar debuut Disclaimer, een zeer beeldend geschreven thriller over een geheim dat nooit onthuld had mogen worden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Het grote stilzwijgen

Het grote stilzwijgen

'Uitgesneden, verdrongen, verdwenen', zo omschrijft J.J.P de Jong in De terugtocht de scheiding tussen Nederland en Indonesië in de jaren veertig van de vorige eeuw. Pas diep in de jaren zestig, dik tien jaar nadat Sukarno en Mohammed Hatta halsoverkop met de woorden 'atas nama bangsa' (namens het Indonesische volk) de onafhankelijkheid van Indonesië uitriepen, werd het stilzwijgen over het verleden van beide landen enigszins verbroken.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Lekker boekie man

Lekker boekie man

Na de zomervakantie fotografeert mijn vriendin altijd ietwat protserig de stapel boeken die ze heeft gelezen. Om daar iets tegenover te stellen doe ik dat ook, maar ik zet mijn boeken dan altijd rechtop op elkaar. Als ik twee atlassen gelezen heb, win ik net. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

De aanhouder wint

De aanhouder wint

Jack Andraka ontdekte op vijftienjarige leeftijd een goedkope methode om alvleesklierkanker vroegtijdig op te sporen. Inmiddels is hij bij president Obama op bezoek geweest en was hij in Nederland te zien bij RTL Late Night. In zijn boek Doorbraak vertelt hij niet alleen over zijn grote ontdekking, maar ook over de moeilijke periode die daaraan voorafging. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Ontmoet een piepjonge sheriff

Ontmoet een piepjonge sheriff

Ontmoet Billie, de fnelfte fheriff van het Wilde Weften! Billie, de piepjonge sheriff van Cactus Valley, lispelt omdat hij zijn eerste melktand kwijt is. Niemand kan hem verstaan en hij heeft geen gezag. Maar pas op, met Billie valt niet te spotten!

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Volgende editie BKStrips verschijnt op 17 augustus 2015

Volgende editie BKStrips verschijnt op 17 augustus 2015

De volgende editie van de BKStrips is vanaf 17 augustus verkrijgbaar. Er is in deze editie speciale aandacht voor superhelden. Na een succesvolle lancering van de BKstrips in het najaar van 2014 brengen we nu al weer de derde editie uit.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook
? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.
---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar info@uhb.nl ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 augustus verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com