De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 23 juli 2013

Literair de zomer in

Een paar weken terug luidde de Boekenkrant de zomer in met GRNVLD Sociëteit Literair. Het filmverslag is nu op de website te zien.

Literatuurliefhebbers hebben verder genoeg te doen tijdens de vakantie: word bijvoorbeeld ambassadeur voor de Wereldbibliotheek en lees de nieuwste titels voordat ze officieel uitkomen. Ook voor kinderen is er leesplezier dankzij de vijf tips van de Nijmeegse kinderboekwinkel.

En wie er literair op uit wil, trekt naar het zonnige zuiden - want in Vlaanderen kun je de typemachineverzameling van W.F. Hermans bekijken.

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

Boekenkrant TV: GRNVLD Sociëteit Literair op film

Benieuwd wat je kan verwachten van GRNVLD Sociëteit Literair? Op 30 juni vond de vorige editie plaats - en daar was de Boekenkrant natuurlijk bij. Met camera.

Dichteres Hanneke van Eijken droeg voor uit haar debuutbundel Papieren veulens, terwijl Shira Keller geïnterviewd werd over haar eerste roman M. En de mystery-guest? Dat was niemand minder dan slamkampioen Daan Doesborgh.

Zie hier het filmverslag:

Bekijk het filmverslag op boekenkrant.com

Typemachines Hermans verhuizen naar België

De typemachineverzameling van W.F. Hermans gaat Nederland verlaten. Boekhandel Limerick te Gent heeft de 150 schrijfmachines gekocht. "Wij gaan er goed voor zorgen", meldt de winkel via hun Facebookpagina.

Lees verder op boekenkrant.com

Uitgeverij Wereldbibliotheek zoekt ambassadeurs

PROMOTIE - Uitgeverij Wereldbibliotheek is op zoek naar hartstochtelijke lezers die ambassadeur van een boek willen worden. Als ambassadeur lees je een roman die net is verschenen of nog uit moet komen.

Het ambassadeurschap werkt als volgt: je ontvangt een pdf van de door jou gekozen roman, die je kunt lezen op je pc, iPad of e-reader. Eind augustus vraagt ...

Lees online.

Gekken moeten gedichten maken

De nieuwe dichtbundel van Erik Bindervoet heet De mond van de waarheid. Die waarheid staat centraal door de wereld zo nuchter mogelijk te duiden. Met verbazing en onbegrip tot gevolg.

Lees verder op boekenkrant.com

Kinderboekentips uit Nijmegen

Je zoon of dochter eens een leuk nieuw boek voorlezen? Lidewij Wijnhoven, medewerker van de Nijmeegse Kinderboekwinkel, gaf aan ons vijf tips door.

Lees verder op boekenkrant.com

Vooruit Gent: 100 jaar hoezee!

Op 1 mei werd het Gentse kunstencentrum Vooruit 100 jaar oud. Naar aanleiding van die verjaardag is er een tentoonstelling, tv-reeks en een boek. De turf Vooruit 1913-2013 vertelt de geschiedenis van een socialistisch feestlokaal, geïllustreerd met honderden afbeeldingen. Waar nu menig jongere uit de bol gaat, werd wel degelijk geschiedenis geschreven.

Lees verder op boekenkrant.com

Columns op boekenkrant.com

Margot Vanderstraeten, Abe Borst en Sharon Hagenbeek staan iedere maand garant voor een spraakmakende column in de Boekenkrant. Strips, boekenliefhebberij en - jawel - het leven in Dubai passeren de revue.

De columns zijn nu niet alleen in de fysieke Boekenkrant terug te vinden, maar ook op boekenkrant.com. Benieuwd? Klik dan hier!

Boekfragment: De kleur van de herinnering van Care Santos

De ontdekking van een lijk in het negentiende-eeuwse huis van kunstschilder Amadeo Lax leidt kleindochter Violeta tot de geheimen in het hart van deze familie op stand.

Lees verder op boekenkrant.com

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com