De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 9 juli 2013

Festivalsfeer

Het is weer tijd voor zomerfestivals. Zo mocht deze webredacteur afgelopen weekend genieten van Rock Werchter. Dit Vlaamse topfestival komt ook aan bod in Alternative Mainstream van Gert Keunen. Liefhebbers van klassieke muziek gaan naar het Grachtenfestival - de Boekenkrant is in ieder geval aanwezig in het programmaboekje!

Anouk Abels - webmaster Boekenkrant

Verborgen van Adri van Beelen

In Verborgen vertelt Adri van Beelen over de liefdesrelatie van Sophie en Martijn, die ingrijpend verandert na het overlijden van hun dochter Eva, kort na de geboorte.

Het is stil in huis, ongewoon stil. ik ben net thuisgekomen en tref Sophie nergens aan. Ik roep haar een paar keer, maar er komt geen antwoord. Langzaam loop ik de trap op ...

Lees verder op boekenkrant.com

Uitgelicht evenement: Grachtenfestival 2013

Het Grachtenfestival 2013 vindt plaats van 16 - 25 augustus 2013.

Het Grachtenfestival Amsterdam laat een breed publiek op een andere manier kennismaken met klassieke muziek en geeft daarbij alle ruimte aan jong toptalent op bijzondere locaties.

Het Grachtenfestival Amsterdam bestrijkt een breed spectrum en beperkt zich bewust niet tot een instrument of muzikale stroming. Door deze wijze ...

Lees verder op boekenkrant.com

Niemand verliest zijn jeugd compleet

Sanne Wolters over haar nieuwe functie als redacteur Jeugd

Als baby eet je boeken, als peuter wordt je voorgelezen en als kleuter lees je voor het eerst zelf een boek. Op de basisschool begin je een zekere voorkeur te ontwikkelen voor een bepaald soort boeken. Op de middelbare school ben je ...

Lees verder op boekenkrant.com

Niet over het Spaarne!

Vier jaar lang was Sylvia Hubers stadsdichter van Haarlem. Daaruit volgde de bundel Niet over het Spaarne!. Het trok een zwaar spoor op haar creativiteit: ‘Het doet wat met je.’

Opvallend is dat deze dichtbundel ook voor niet-Haarlemmers erg toegankelijk is. Niet alleen geeft de bundel een poëtische indruk van de stad, maar vooral ook van Hubers’ persoonlijke beleving van ...

Lees verder op boekenkrant.com

Backstage bij de Vlaamse muziekindustrie

Hoe ontstaan playlists? Waarom is de ene band succesvol en de andere niet? Die en vele andere muziekvraagstukken worden oplost door Gert Keunen, professor muzieksociologie in Brussel, Hasselt en Tilburg. Hij schreef een doctoraat over de selectiemechanismen in het Vlaamse popmuziekcircuit. Dat werd nu in boekvorm uitgegeven als Alternatieve mainstream.

Lees verder op boekenkrant.com

De Boekenkrant heeft een nieuwe Facebookpagina

Het Facebookprofiel van de Boekenkrant heeft het monumentale aantal van 5000 vrienden bereikt. Om door te kunnen groeien hebben we daarom een nieuwe Facebookpagina.

De pagina is te bereiken via www.facebook.com/deboekenkrant. Like deze pagina om op de hoogte te blijven van het laatste boekennieuws en de activiteiten van de Boekenkrant.

Op Twitter zijn we nog altijd te ...

Lees verder op boekenkrant.com

Awater schrijft: een literaire middag op kasteel Groeneveld

Op de prachtig zonnige middag van 30 juni trok een delegatie van Awater naar een literair evenement van de Boekenkrant in kasteel Groeneveld te Baarn.  Het was de zogenaamde ‘Sociëteit Literair’, een initiatief waarbij de lezer in contact komt met de schrijver door voordrachten, interviews en een literaire quiz. De gastheer ...

Lees verder op boekenkrant.com

PROMOTIE - Vakantielezen

Ga je binnenkort op vakantie? Laat je overvolle koffer met boeken thuis, pak je e-reader in en profiteer van de zomeractie Vakantielezen.

Via vakantielezen.nl koop je de beste e-books voor slechts €7,99 per stuk. Bestel bijvoorbeeld de nieuwste titels van Karin Slaughter, Deon Meyer, Arnon Grunberg, Arthur Japin, Carlos Ruiz Zafón, Tommy Wieringa en Lars Keppler.

Of je nu op het strand zit of toch gewoon thuis bent: met Vakantielezen heb je overal en op ieder moment toegang tot gloednieuwe titels. 

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com