De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 1 juli 2013

De juli-editie van de Boekenkrant is uit!

Het is de eerste maandag van de maand en dus weer tijd voor een nieuwe editie van de Boekenkrant. Met dit keer een artikel over postuum uitgebrachte boeken. Zijn die wel opgewassen tegen de hoge verwachtingen?

Tips of suggesties voor de volgende nieuwsbrief? Stuur een mailtje naar redactie@boekenkrant.com.

Anouk Abels - webmaster Boekenkrant

Nu verschenen: Boekenkrant editie 1 juli 2013

Het luchtalarm is afgegaan en het is dus weer tijd voor een nieuwe Boekenkrant. Met onder andere aandacht voor Paul Baeten Gronda, George R.R. Martin en David Baldacci.

Lees verder op Boekenkrant.com.

Zwanenzang – Is er koffie na de dood?

De laatste paar jaar zijn enkele generaties schrijvers behoorlijk uitgedund. Tel ik vanaf precies drie jaar geleden op, dan vallen me binnen een halve minuut negen prominente namen binnen: J. Bernlef, Hella Haasse, Rutger Kopland, Gerrit Komrij, Herman Franke, Harry Mulisch, Ivo Michiels, Rascha Peper en Doeschka Meijsing.

Lees verder op Boekenkrant.com.

De rechter en Maria van Michiel Löffler

Als het jonge meisje Maria wordt opgepakt voor winkeldiefstal, zal dat haar leven voorgoed veranderen. Maria ontmoet voor het eerst de rechter, een man die zijn leven lang al worstelt met vragen over goed en kwaad en schuld en onschuld. Iets in het opstandige meisje trekt hem onherroepelijk aan en hij besluit zich over haar te ontfermen.

Intussen ...

Lees online.

Vrijheidsstrijder Tula krijgt verdiende aandacht in boek en film

Jij en ik hebben misschien nog nooit van hem gehoord, maar op Curaçao is hij een held: de slaaf Tula, die in 1795 een strijd voor vrijheid voerde, maar onherroepelijk faalde. Deze week gaat Tula: the Revolt in première. Regisseur Jeroen Leinders bewerkte Tula’s verhaal niet alleen tot film, maar ook tot roman.

Waar een film in de meeste ...

Lees verder op Boekenkrant.com.

Record voorlezen aan baby's gevestigd

In het kader van het Jaar van het Voorlezen probeerde Ruben Nicolai vanochtend een nieuw record te bevestigen: zo veel mogelijk baby's tegelijkertijd voorlezen. Er werden 100 kindjes verwacht - in plaats daarvan waren er in totaal 327 kleintjes aanwezig.

Nicolai las zijn piepjonge publiek voor uit Nijntje en de wilde dieren. De grote voorleessessie werd gehouden in de bibliotheek ...

Lees verder op Boekenkrant.com.

Kinderen uit Markelo herdenken de oorlog met boek

Het kinderboek A Bad Penny Always Comes Back van Glen Mitchell vertelt het bijzondere, waargebeurde verhaal van Operatie Manna. In april 1945 gebruikten RAF-piloten bommenwerpers om voedseldroppings uit te voeren. Dankzij het brood dat uit de lucht kwam vallen konden vele Nederlanders de oorlog overleven. Op 21 juni 2013 werd A Bad Penny Always Comes Back aangeboden aan basisschoolleerlingen uit het ...

Lees verder op Boekenkrant.com.

Uitgelicht evenement

Expositie in museum Meermanno: Gewapend met kennis. 500 jaar militaire boekcultuur in Nederland

Museum Meermanno toont in de zomer een overzicht van de militaire boekcultuur in Nederland; van het eerste gedrukte militaire boek in Nederland uit 1473, tot het exemplaar van het Handboek Soldaat van Ridder der Militaire Willems-Orde kapitein Marco Kroon.

De tentoonstelling is bedoeld voor een breed publiek en de rijke hoeveelheid aan bijzondere boeken, vaak prachtig geïllustreerd, wordt ...

Lees verder op Boekenkrant.com.

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.