De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 2 maart

---

Een alternatieve leeswijze

Laatst was ik bij een vriendinnetje thuis, die een nogal bijzondere manier van lezen heeft. Zij en haar huisgenoot lezen namelijk dezelfde boeken tegelijkertijd. Het kwam ter sprake, omdat ik een bijna uit elkaar gevallen roman op de koffietafel zag liggen met twee boekenleggers erin. Mijn eerste gedachte was: ‘Is dit niet super onhandig?’ Maar niks blijkt minder waar. 

Ik bladerde door het boek dat ze deze week aan het lezen zijn, en genoot immens van wat ik tegenkwam. Inspirerende quotes onderstreept, kleine tekeningentjes van hoe ze de personages of omgeving voor zich zien en opmerkingen in een priegelig handschrift geschreven aan de zijkant. ‘Zo beleven we het boek écht samen,’ legde het huisgenootje uit. 

Nu moedig ik iedereen aan om ook op die manier samen een boek te lezen, want het is zo speciaal om door een boek door te bladeren waar herinneringen in staan. Ze hadden een hele stapel achter in de keuken liggen. ‘Dat is leuk voor later, als we het boek nog een keer willen lezen, want dan ervaar je het verhaal misschien heel anders.’

Iza de Bruin
Redactie-stagiaire Boekenkrant
iza@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie maart 2021 - met: Adriaan van Dis, Arnon Grunberg en Fajah Lourens

Deze maart geen Boekenweek, maar wel gewoon een nieuwe Boekenkrant. In deze editie geven wij een aantal bijzondere kijkjes-achter-de-schermen, zoals bij Arnon Grunberg, die we spreken naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag en zijn nieuwe boek Slachters en psychiaters.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKGeschiedenis editie maart 2021 - met: Philip Dröge, Jessica Durlacher en Ulla Lenze

Er is weer een nieuwe editie verschenen van onze BKGeschiedenis-special! Deze editie staat in het teken van de komende Tweede Kamerverkiezingen. Politiek en geschiedenis kennen meerdere raakvlakken. Keuzes die in het parlement gemaakt worden, zijn vaak gebaseerd op historische gebeurtenissen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Het leven van een literair agent

Het leven van een literair agent

Ze opereren veelal achter de schermen, maar zijn onmisbaar in het boekenvak: literair agenten. De een brengt manuscripten van debutanten onder de aandacht van uitgevers, de ander regelt de marketing en communicatie voor schrijvers. Dorine Holman verzorgt onder meer lezingen en presentaties voor ongeveer vijftig auteurs. Een gesprek over haar bijzondere baan. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Raaf

Raaf is het verhaal over de grenzeloze relatie tussen een zoon en zijn moeder. In compact en humoristisch proza weet Roos Vlogman feilloos de vinger op de zere plek te leggen, waarbij je je steeds afvraagt: kun je werkelijk loskomen van waar je vandaan komt? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Interview Kelly van Kempen: Het onverklaarbare combineren met een detective

Interview Kelly van Kempen: Het onverklaarbare combineren met een detective

Om de Maand van de Spiritualiteit goed af te sluiten spreken we kinderboekenschrijver Kelly van Kempen. Zij debuteerde vorige zomer met haar succesvolle kinderboek Het boek der Veranderingen en komt later deze maand met een vervolg. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Interview Davide Morosinotto: ‘Ik maakte me veel zorgen over hoe het verhaal zou aflopen’

Sjamanen, beschermgeesten en een gevaarlijke tocht… Het nieuwe jeugdboek van Davide Morosinotto bevat net als het veelgeprezen Het mysterieuze horloge van Walker en Dawn alle ingrediënten voor een onvergetelijk avontuur. In De verloren bloem van de sjamaan gaan de ongeneeslijk zieke Laila en haar fantasierijke vriend El Rato op zoek naar een geneeskrachtige bloem, diep in het oerwoud van de Amazone.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Interview Tiny Fisscher: Kamperen voor het goede doel

Als meester Sinan zijn klas uitdaagt om een challenge voor een goed doel aan te gaan, neemt Zwaan dit wel heel serieus: zij besluit een jaar lang te gaan slapen in een tent, gewoon bij haar in de tuin. Haar doel is om een grote som geld op te halen voor vluchtelingenkinderen. Kan ze dat volhouden? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 april verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKYA.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com