De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 9 februari

---

Sneeuwpret

Het kan je niet zijn ontgaan: het grootste deel van ons land is bedenkt door een prachtige laag sneeuw. Toen ik zondagmorgen de deur uitstapte kon ik de glimlach niet van mijn gezicht aftoveren. Mijn beste vriendin en ik besloten ontbijt te halen bij de lokale supermarkt, zo’n tien minuten lopen. De sfeer was zo goed op straat. Iedereen begroete elkaarzelfs onze chagrijnige buurvrouw zwaaide vrolijk terugHet was even vergeten dat er een dodelijk virus om de hoek schuilt 

Toen we met onze croissantjes en vers fruit terugliepen, werden we bekogeld door drie jongetjes. Wij riepen: ‘Kom dan!’, wat leidde tot een intens sneeuwballengevecht. Ik werd overvallen door een gevoel van nostalgie: wat heb ik dit gemist.  

Eenmaal thuis aangekomen konden we eindelijk onze – inmiddels zompige  broodjes eten onder het genot van de gedichten van Wallace StevensOm de beurt lazen we beide een stukje voor terwijl de ander aan het eten was.  

For the listenerwho listens in the snow, / Andnothing himselfbeholds / 
Nothing that is not there and the nothing that is. 

Iza de Bruin
Stagiair Boekenkrant
iza@uhb.nl

---

Help de boekhandels staande te houden

Lokale boekhandels vinden allerlei manieren om overeind te blijven ondanks de nieuwe  lockdown. Veel van hen bezorgen nu bij klanten aan huis, wat een hoop positieve reacties  oplevert. Om hen te steunen, is het nu belangrijker dan ooit om bij je lokale boekhandelaar je bestellingen te doen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Column Lex Jansen: Schoonheid, troost en berusting

Ik parkeerde mijn auto aan de rand van het oude centrum van Delfshaven om naar een optreden van Anna Enquist en Ivo Janssen te gaan. Een informatiebord bij de betaalautomaten leerde me dat in een tijd waarin het Calvinisme in de noordelijke Nederlanden de dominante religie was, in Engeland Jacobus I de scepter zwaaide.

Lees meer op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Raaf

Interview Roos Vlogman: 'Ik vind het leuk om dingen uit de hand te laten lopen'

Een debuutroman uitbrengen is altijd spannend, maar in coronatijd zeker. Roos Vlogman publiceerde al eerder verhalen, essays en gedichten in verschillende literaire tijdschriften en debuteert nu met de kleine, pittige roman Raaf

Raaf gaat volgens de achtentwintigjarige schrijver over het aanvoelen van de ander in een afhankelijkheidsrelatie. Dat kan beklemmend voelen, maar kan er ook voor zorgen dat de ontlading van die spanning per ongeluk hilarisch wordt.

Lees verder boekenkrant.com

---

Boekfragment: De bibliotheek van Parijs

Het waargebeurde verhaal van de bibliothecarissen die hun leven riskeerden in het bezette Parijs. Een onvergetelijk roman over familie, vriendschap, liefde en de verbindende kracht van literatuur.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: De wals

Een novelle, uitgevoerd in hardcover en met linnen rug, uitgegeven in eigen beheer. Het hele boek is een kunstwerk op zich: er is een half poëtisch verhaal dat je laat gissen naar het gebeurde. Niet alles staat geschreven. Wat is de kracht van de herinnering of dat wat vergeten is? Daarnaast heeft Judith Schiks vele afbeeldingen gemaakt, elk met een eigen sfeer. Je blijft kijken.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: De jongen die met wolken speelde

Rome, 1944. Filippo en Quintino beginnen aan een avontuurlijke reis om kunstwerken uit handen van de nazi’s te houden. Hoe zal het ze vergaan? De jongen die met wolken speelde is een avontuurlijke roman, waarin Faggiani de kracht van vriendschap toont.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Recensie: Geschiedenis van Ajax verbeeld

In Ajax Amsterdam wordt de hele geschiedenis van Nederlands succesvolste voetbalclub in beeld gebracht. Door het gebruik van foto’s, krantenartikelen en spelersprofielen weet schrijver Sam van Clemen het verleden een gezicht te geven, iets waar ongetwijfeld enorm veel onderzoek voor nodig is geweest. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekfragment: KLINK

Henk Stoorvogel en Mark van Vuuren nemen je mee in de geheimen van impactvolle communicatie en laten stapsgewijs zien hoe je de beste presentatie of toespraak kunt houden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 42 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 maart verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant met als bijlage de BKGeschiedenis.

Adverteren in de volgende editie? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com