De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 3 juni 2014

Nachtrust

De eerste schrijver die ervoor zorgde dat ik ’s nachts wakker lag, was Paul van Loon. Na het lezen van een verhaal uit De Griezelbus lag ik als zevenjarige trillend in mijn bedje. In de contouren van mijn rondslingerend speelgoed dacht ik mannen met messen en moordlustige misdadigers te herkennen. Nooit lees ik meer een eng boek, beloofde ik mezelf.

Vorige week mocht ik fantasyschrijver Thomas Olde Heuvelt interviewen. ‘Mensen die wakker liggen van mijn verhalen?’ zei hij. ‘Dat is het grootste compliment mogelijk!’ En ik weet dat hij gelijk heeft. Ik lees enge boeken bij de vleet, maar Olde Heuvelts Hex bezorgde mij voor het eerst sinds Paul van Loon slaapproblemen. En toch: wat heb ik van dat macabere boek genoten.

Nu alleen die nachtrust nog.

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

Nu verschenen: Boekenkrant editie 2 juni 2014 met Karin Slaughter, Gijs Wanders en Peter Terrin

Nu verschenen: Boekenkrant editie 2 juni 2014 

In de juni-editie van de Boekenkrant herdenken we de Eerste Wereldoorlog en vieren we het WK Voetbal. Daarnaast luiden de Maand van het Spannende Boek in met een interview met een van ’s werelds meest geliefde thrillerschrijfsters: Karin Slaughter.

Lees verder op boekenkrant.com

Activiteit van de week:

Literaire nachtclub met Michael Cunningham

Elk seizoen presenteert Het Literatuurhuis in Utrecht de beste podiumschrijvers van dit moment tijdens de Literaire Nachtclub. Na twee bomvolle edities met optredens van Manu Joseph, Pepijn Lanen en Herman Brusselmans komt er nu een zomerse editie van de Nachtclub met niemand minder dan Michael Cunningham! Klik hier voor meer informatie.

Literatuur

Niet lezen maar kijken met literair videoplatform Boekbuis

Niet lezen maar kijken met literair videoplatform Boekbuis

'Op YouTube zwerven duizenden interessante video’s over Nederlandse literatuur en Nederlandse schrijvers. Maar veel van die video’s zijn lastig te vinden. Daarom verzamelen wij ze hier,' zo is te lezen op Boekbuis.com. Dit platform voor video’s over Nederlandse literatuur werd afgelopen week gelanceerd door Nederlandse auteur Sidney Vollmer.

Lees verder op boekenkrant.com

Activiteit:

Lezing Ilja Leonard Pfeijffer

Boekhandel Broekhuis, Enschede - Op 5 juni komt Ilja Leonard Pfeijffer langs in de boekhandel. Pfeijffer won de Libris Literatuurprijs 2014 met zijn roman La SuperbaDeze roman is een monument voor een stad zoals er maar één is: Genua, La Superba (de hoogmoedige). Klik hier voor meer informatie.

Wachten tot de bom barst

Wachten tot de bom barst

De blauwe nacht, de nieuwe roman van Jan Siebelink, speelt zich af in het Parijs van de jaren zestig. Terwijl de Gauloises, de clochards en Franse dames van lichte zeden je om de oren vliegen, leer je de oudere wetenschapper Simon Aardewijn, ook wel monsieur Vinterre, kennen. 

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Karin Slaughter: ‘Vrouwen weten wat ons bang maakt’

Karin Slaughter: ‘Vrouwen weten wat ons bang maakt’

In een Amsterdams hotel sprak redacteur Anouk met Karin Slaughter over het seksisme in haar nieuwe thriller Veroordeeld én in de wereld der thrillerschrijvers, en de Nederlandse personages die in haar nieuwe boek voorkomen. 

Lees verder op boekenkrant.com

Debutant Donald Nolet wint Gouden Strop

Debutant Donald Nolet wint Gouden Strop

Donald Nolet heeft met zijn thrillerdebuut Versleuteld zowel de Schaduwprijs als de Gouden Strop gewonnen. Beide prijzen werden uitgereikt tijdens de openingsavond van de Maand van het Spannende Boek. 

Lees verder op boekenkrant.com

Nieuwe titel:  Mr. Mercedes

Nieuwe titel: Mr. Mercedes

Mr. Mercedes is de nieuwe thriller van bestsellerauteur Stephen King. Op een ijskoude vroege ochtend staan honderden wanhopige werklozen in de rij voor een banenbeurs. Zonder waarschuwing raast een eenzame bestuurder in een gestolen Mercedes dwars door de menigte; acht mensen worden gedood, vijftien raken gewond.

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

Activiteit: 

Lezing Jaco Boer over Barcelona

Boekhandel Van Stockum, Den Haag - Op 12 juni geeft Jaco Boer een lezing over het nieuwe boek Barcelona voor gevorderden. In de lezing vertelt Boer hoe bewoners in dit andere, niet toeristische Barcelona open staan voor verandering en nieuwe invloeden. Klik hier voor meer informatie.

Nieuwe titel: Nicholson

Nieuwe titel: Nicholson

In Nicholson - een biografie beschrijft filmbiograaf Marc Eliot Jack Nicholsons leven vanaf zijn geboorte tot heden, met alle hoogte- en dieptepunten. Jack Nicholson is al meer dan 50 jaar een van de grootste acteurs in de filmgeschiedenis. 

Lees verder op boekenkrant.com

Activiteit: 

Bierhapjes Proeverij op Vaderdag

Boekhandel Ben Kempers, Delft -  Speciaal voor Vaderdag organiseert Boekhandel Ben Kempers in samenwerking met Bierhistorie Delft een bierhapjes proeverij. Kom langs om de lekkerste bierhapjes te proeven! Tevens zullen de leukste Vaderdag cadeautjes klaar liggen. Klik hier voor meer informatie.

Poëzie

Activiteit:

Poetry International Festival

Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam – Van 10 tot en met 15 juni haalt Poetry International de beste dichters van overal ter wereld naar Rotterdam om hun poëzie te delen met het publiek. Pure poëzie in vele vormen: als voordracht, maar ook als live-documentaire, theater, debat, interview, muziek of expositie. Klik hier voor meer informatie.

Venus en Adonis opnieuw vertaald

Venus en Adonis opnieuw vertaald

Ter gelegenheid van William Shakespeares 450ste geboortedag vertaalde Peter Verstegen het verhalende gedicht Venus en Adonis. Dankzij dit vers, dat werd geschreven in een tijd waarin theater als verwerpelijk werd gezien, stond Shakespeare eindelijk in hoog aanzien. 

Lees verder op boekenkrant.com

Activiteit:

Workshop poëzie 

Roden - Met de Rôner dichteres Vasalis in gedachten geven de ervaren dichteressen/performers Delia Bremer en Ria Westerhuis op 14 juni een workshop poëzie schrijven. Na afloop kan wie dat wil zijn/haar werk voordragen voor publiek. Klik hier voor meer informatie. 

Jeugd

De schippers van de Kameleon in het Fries Museum

De schippers van de Kameleon in het Fries Museum

De schippers van de Kameleon, wie kent ze niet? Het Fries Museum brengt de verhalen van schrijver Hotze de Roos tot leven met de tentoonstelling De Kameleon en het raadsel van de zilveren vork die morgen van start gaat. 

Lees verder op boekenkrant.com

Activiteit:

Zomerboekenmarkt

De Vier Windstreken, Rijswijk - Restvoorraden en beschadigde exemplaren koop je voordelig op de eenmalige Zomerboekenmarkt van de Vier Windstreken op 11 juni. Klik hier voor meer informatie.

Strips

'Het was gewoon een wonder en aan een wonder is niets verwonderlijk'

'Het was gewoon een wonder en aan een wonder is niets verwonderlijk'

Op 27 mei was het precies 75 jaar geleden dat Joseph Roth overleed. Op 27 mei 1939 stierf de Joods-Oostenrijks-Hongaarse schrijver en journalist in Parijs. Redacteur Wendy Claes bespreekt naar aanleiding van deze bijzondere dag de verstripping van zijn boek De legende van de heilige drinker

Lees verder op boekenkrant.com

Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar info@uhb.nl ovv “Boekenkrant abonnement” .

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com